Aperitive si Gustari

O favorită printre salatele de toamnă. Pregătire delicioasă pentru iarnă: practică și convenabilă

 

 

O favorită printre salatele de toamnă. Pregătire delicioasă pentru iarnă: practică și convenabilă

 

La începutul toamnei, varza este deja folosită pe scară largă; este folosită mai ales în salate, atât pentru cină, cât și pentru conservare. Aceste gustări se dovedesc atât de gustoase încât mulți oameni recomandă pregătirea multor borcane.

 

Ingrediente:

  • varză albă sau orice soi târziu, 1,5 kg;
  • ardei gras și roșii 500 g fiecare;
  • morcovi și ceapă 300 g fiecare;
  • pătrunjel, o grămadă bună;
  • sare, 60 g;
  • zahăr, 100 g;
  • ulei vegetal, 120 ml;
  • oțet 9%, 120 ml;
  • frunză de dafin 1 bucată per borcan;
  • ienibahar, 3 bucati per borcan.

 

Mod de preparare:

Se toacă mărunt varza, se dau prin răzătoare trei morcovi, se taie ceapa în sferturi subțiri și ardeiul dulce se taie bucăți sau fâșii. Tăiați mărunt verdeața.

Sfat: dacă vă plac aromele uleiului vegetal adevărat din salate, luați ulei nerafinat. Pentru toți ceilalți, rafinat, fără aromă și gust, este potrivit.

Se amestecă legumele, se adaugă sare și zahăr, se adaugă oțet și ulei vegetal. Se amestecă foarte bine salata și se lasă 40 de minute, amestecând din când în când.

Presam salata in borcane curate si o umplem cu sucul eliberat, adaugam frunza de dafin si piper.

Acoperiți borcanele cu capace și puneți-le într-o cratiță pe un prosop.

Umpleți borcanele cu apă caldă până la umerase și sterilizați din momentul fierberii timp de 25 de minute (borcane de 500 g).

Înșurubați capacele, întoarceți borcanele și răciți.

Îl depozităm în subsol sau cămară.

Servim acesta salata  cu diverse aperitive și garnituri; este perfect și pentru o masă de sărbători. Mai folosesc varza la tocanita, in placinte, o adaugam in bors si supa de varza.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii