Sfaturi utile

Secretele ascunse ale telefoanelor mobile despre care 90% dintre oameni nu știu

 

 

 

 

Trăim în era tehnologiei și nu cred că există vreo persoană care să nu aibă telefon mobil. Totuși, în ciuda acestui lucru, sunt o mulțime de oameni care nu știu nimic despre lucrurile incredibile pe care poate să le facă aceste telefoane.

Deși le folosim în fiecare zi pentru a comunica cu cei dragi sau pentru alte scopuri, nu cunoaștem toate funcțiile telefoanelor mobile și nici secretele din spatele lor. Iată 8 dintre cele mai fascinante trăsături ale acestor gadget-uri:

1. Cea mai ușoară metodă de a economisi bateria.

Dacă alegi o temă a ecranului mai închisă la culoare, luminozitatea se va dezactiva și vei vedea că bateria va ține mai mult. Acest lucru nu este valabil pentru toate tipurile de telefoane, însă Samsung deja deține această caracteristică.

2. Textele înregistrate.

Nu numai că poți să citești acest articol, dar îl poți și asculta. Deci, dacă vrei să asculți o știre sau un text în loc să-l citești, atunci mergi la setări, apoi la accesibilitate și de la accesibilitate la opțiunea text vorbit.

3. Telefoanele mobile pot fi folosite pe post de telecomandă pentru televizor.

Fie îți instalezi o aplicație cu telecomandă care să se potrivească cu marca televizorului tău, fie poți face asta din setările telefonului. Este foarte util, nu-i așa?

4. Modul pentru „musafiri”.

Dacă vrei să-i dai pentru o perioadă scurtă telefonul cuiva și vrei ca tot ce ai în el să rămână confidențial, folosește modul pentru „musafiri”. Caută în setările telefonului și activează acest mod.

Musafirii nepoftiți nu îți pot vedea tot ce ai în telefon, ba chiar mai mult, vor putea vedea doar ce le permiți tu să vadă.

5. Mărire ecran.

Există oameni care au probleme de vedere și nici nu ai idee cât de mult ajută această funcție a telefoanelor mobile. Dacă te afli și tu în aceeași situație sau cunoști pe cineva care are nevoie de această funcție trebuie să intri la setări, apoi la accesibilitate – mărire ecran.

După ce faci asta vei putea să mărești fiecare parte din ecran doar prin dublă apăsare. Ochii îți vor fi mai relaxați și  nu te vei mai chinui.

6. Modul hotspot.

Nu trebuie să mai cumperi un router cu gigabites pentru a avea internet pe diverse gadget-uri pentru că îți poți folosi telefonul și munca îți va fi mult mai ușurată. Mergi la setări apoi la hotspot și activează-l.

7. Controlează-ți telefonul mobil cu mișcările capului. Există situații în care nu îți poți folosi telefonul mobil cu mâinile, ori pentru că le ai ocupate, ori este prea frig afară pentru a-ți scoate mânușile. Totuși, există o soluție!

După ce-ți instalezi aplicația EVA Facial Mouse, vei fi capabil să-ți controlezi telefonul cu mișcările capului. Foarte tare, nu-i așa?

8. Jocul secret.

Începând cu Android-ul 2.3 Gingerbread, Google le oferă cumpărătorilor mici cadouri secrete în toate telefoanele mobile. Totuși, este destul de greu să găsești acest joculeț.

Iată instrucțiunile pe care trebuie să le urmezi pentru a-l obține: mergi la setări, apoi alege opțiunea „despre telefon”. Apasă de mai multe ori pe versiunea Androidului și când o să apară pe ecran o bezea, apasă rapid pe ea. Ți se va deschide un joc automat. L-ai găsit?

Cu toate aceste beneficii pe care ni le oferă telefonul mobil, toată lumea trebuie să știe cât de periculoase sunt.

Există oameni care neagă IMPACTUL NEGATIV pe care îl au telefoanele mobile asupra noastră. Acest articol are menirea de a informa oamenii despre emanațiile pe care le transmit aceste dispozitive.

Un medic celebru, Dr. Devra Davis, dezvăluie mai multe consecințe pe care le are utilizarea acestor gadget-uri. A studiat această problemă pentru o perioadă lungă  și acum încearcă să informeze publicul în legătură cu impactul epidemiologic și toxicologic pe care îl pot cauza telefoanele mobile.

Pe măsură ce explică despre impactul biologic al telefoanelor, subliniază faptul că semnalul telefoanelor poate afecta ADN-ul nostru. Recent, a fost adus în atenție cazul unei femei care a dezvoltat cancer la sân care s-a răspândit, fără măcar să aibă o predispoziție la acest factor de risc. Cazul ei a devenit public în mai prin intermediul unui ziar. Cauza acestei probleme era că obișnuia să-și țină telefonul în sutien. Robert Nagourney și John West ,specialiști în cancer, au investigat cazul ei și apoi au găsit cauza problemei. Ei au declarat că: ”Am pus lucrurile cap la cap și într-adevăr aceasta a fost cauza, iar tiparul cancerului și distribuția celulelor canceroase aveau forma telefonului ei.”

Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toți cei care își țin telefoanele în buzunarul pantalonilor ,buzunarul cămășii sau oriunde aproape de corp. Anumite zone precum sânii, sunt mai predispuse la afecțiunile provocate de radiații.

Într-un studiu din 2009, cercetătorii au afirmat că ținerea telefonului mobil în zona șoldurilor ar putea cauza o sensibilitate exagerată a oaselor din zona pelviană. Oamenii de știință au folosit tehnici cu raze X pe pacienții cu osteoporoză. Acești oameni își ținuseră telefoanele la curea timp de 5-6 ore zilnic pentru 5-6 ani. Au descoperit că densitatea minerală a oaselor era mai redusă în mod semnificativ pe partea unde era ținut telefonul.

Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că telefoanele emit radiații chiar și atunci când sunt folosite, nu doar atunci când vorbești la telefon.

Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că telefoanele au un impact enorm asupra calității lichidului seminal al bărbaților. ”Aceste descoperiri au implicații clare în ceea ce privește siguranța folosirii telefoanelor mobile de către bărbații care pot însă procrea. Asta înseamnă că le poate afecta atât fertilitatea, cât și sănătatea copiilor lor.”

Încearcă să limitezi și să eviți folosirea telefonului tău mobil. De asemenea, nu-ți expune copii prea mult. Folosește-ți telefonul doar atunci când ai neapărată nevoie. Încearcă să nu îl ții în buzunar dacă nu este nevoie.

Alte afecțiuni pe care le pot cauza telefoanele mobile:

  • Insomnii:

Din cauza lipsei de melatonină, ciclul somn-veghe va fi dat peste cap pentru că acest hormon îl reglează. Așa că, atunci când nu dormim destul, am putea avea următoarele simptome: piele îmbătrânită, timp de reacție încetinit ,pierderi de memorie, depresie ,luare în greutate și probleme cardio-vasculare.

  • Stricarea vederii:

Expunerea la lumina albastră ar putea cauza cataractă sau pierderea vederii. Un doctor renumit susține că a avut un pacient de 35 de ani care avea o formă foarte gravă de cataractă din cauza folosirii telefonului mobil înainte de somn.

 

Sursa: Ești superbă




Categorii