Ciorbe, supe si borsuri

Reteta, Ciorba/ Bors de varza cu costita de porc

 

 

 

 

Costitele de porc sunt foarte indragite de neamul nostru – ne plac si la gratar, si cu varza inabusita si in diferite tipuri de ciorbe/borsuri. Astazi va propun sa gatim un bors cu varza proaspata si costite si sa nu-mi spuneti ca nu va place!

 

Ingrediente:

costite de porc
varza
cartofi
morcovi
ceapa
telina
rosii proaspete
bors acru
sare, verdeturi

 

Mod de preparare:

Punem la fiert costitele spalate intr-o cratita cu apa rece. Luam spuma la momentul potrivit. Dupa ce a dat in clocot si nu se mai formeaza spuma punem si o ceapa intreaga, morcovul si tulpina de telina taiate rondele.

Peste aproximativ 30 minute carnea ar trebui sa fie aproae fiarta (totul depinde de cat de tanar era animalul). Acum adaugam cartofii taiati cuburi nu prea mari si varza tocata fin.

Saram. Dupa ce da in clocot punem si 1-2 rosii decojite si tocate cuburi. Cand cartofii si varza devin moi inacrim cu borsul acru sau sarea de lamaie, adaugam verdeturile si stingem focul. Servim cu smantana.

 

Pofta buna ! 

 

Sursa : blogcusaresipiper




Categorii