Fripturi si Gratare

Chiftele de cartofi cu ciuperci și cașcaval – Aperitivul meu preferat. Se fac atât de ușor!

 

 

Chiftele de cartofi cu ciuperci și cașcaval – Aperitivul meu preferat. Se fac atât de ușor!

 

Chiftelele de cartofi cu ciuperci si cascaval nu trebuie sa lipseasca de pe masa daca urmeaza sa dai o petrecere acasa. Le prepari rapid si le pui in fata invitatilor. Cu siguranta toti vor dori sa le guste. Reteta este foarte simpla. O gasesti in randurile de mai jos.

 

Ingrediente:

  • 600 gr cartofi fierti,
  • 200 gr ciuperci
  • 100 gr casaval,
  • 2 oua
  • 1 lingura cimbru,
  • sare si piper negru proaspat macinat (dupa gust)
  • 2-4 linguri faina de grau,
  • pesmet
  • ulei de floarea soarelui (pentru prajit)

 

Mod de preparare:

Decojim cartofii fierti, ii trecem printr-o presa si-i lasam deoparte sa se raceasca.

Ciupercile le dam pe o razatoare grosiera.

Incalzim putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si prajim ciupercile, pana cand se evapora toata apa. Lasam ciupercile sa se raceasca. Dam si cascavalul pe o razatoare grosiera.

Adaugam cascavalul ras, ciupercile, ouale, faina de grau si cimbrul la cartofii raciti.

Amestecam bine astfel incat toate ingredientele sa se combine. Condimentam amestecul cu sare si piper negru macinat, dupa gust.

Din compozitia obtinuta formam chiftele. Ar trebui sa obtinem 11 bucati. Dam chiftelele prin pesmet.

Turnam ulei de floarea soarelui intr-o tigaie adanca. Punem tigaia pe aragaz si asteptam sa se incinga uleiul. Dupa ce s-a infierbantat bine, punem chiftelele in tigaie. Prajim chiftelele pe ambele parti, pana se rumenesc bine.

Scoatem chiftelele din tigaie si le punem pe un prosop de hartie, astfel incat excesul de ulei sa se absoarba. Servim chiftelele de cartofi cu salata preferata.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii