Desert

Prăjitură Vișinica – un desert pufos, dulce-acrișor și incredibil de bun

 

 

Prăjitură Vișinica – un desert pufos, dulce-acrișor și incredibil de bun

 

O prajitura minunata cu crema de visine, delicioasa si usor acrisoara. Eu am facut-o cu visine pentru ca asta aveam in congelator insa puteti folosi cirese, caise sau orice alte fructe preferati.

Cantitatea de zahar poate fi ajustata in functie de gustul fiecaruia iar in „crema” poate fi adaugata si o lingura de amidon de porumb daca vreti sa se „lege” mai repede.

 

Ingrediente:

 blat:
  • 6 ouă
  • putina sare
  • 150 g – zahar
  • 50 – ml ulei
  • 100 g – smantana
  • 200 g de făină
  • 1 plic de praf de copt
umplutură:
  • 1 kg de visine (sau cirese) congelate
  • 100 g zahăr (gustati – poate vișinele ar putea avea nevoie de mai mult zahar)

 

Mod de preparare:

Se decongeleaza visinele, se lasa la stors si se maruntesc cu un blender – nu maruntiti foarte tare.

Punem un vas pe foc și gatim visinele, la un foc mediu, nu uitați să amestecați – tot procesul de fierbere va dura 15-20 de minute.

Aproape tot lichidul se evaporă, se adaugă zahăr, se amestecă, se lasă să fiarbă din nou 10-15 minute și se ia de pe foc. Reglați cantitatea de zahăr după gustul dvs. Depinde cât de acre sunt fructele.

Transferați umplutura de visine într-un bol. Il lasam sa se raceasca, iar intre timp pregatim aluatul pentru blat.

Pentru aceasta reteta, separ albusurile de galbenusuri. Adaug un praf de sare la partea cu albusuri ​​si o bat pana la obtin o spuma.

Adăugați jumătate din zahăr din cantitatea totală și bateți până la o bezea lucioasa. Adăugați zahărul rămas în gălbenușuri și bateți până se spumeaza. Se toarnă ulei. Se adauga smantana si se amesteca din nou bine.

Turnați cu grijă compozitia de gălbenuș în compozitia de albusuri. Se amestecă cu grijă.

Cerne faina cu praful de copt pe bucati si amesteca aluatul cu ajutorul unei spatule din silicon, cu miscari usoare, de sus in jos, circulare.

Dimensiunea tavii pe care am folosit-o este de 41/39 cm. O acopăr cu hartie de copt si pun aluatul.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute. Acopăr blatul cu o alta hartie de copt si il rastorn din tava. Scot hartia pe care a fost copt preparatul si impart in 3 dupa care intind umplutura de visine.

Prajitura poate fi servita dupa 1-2 ore.

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii