Checuri

Desert uimitor de moale și cremos cu cacao si umplutura de ciocolată albă, ascunsă direct în aluat

 

 

Desert uimitor de moale și cremos cu cacao si umplutura de ciocolată albă, ascunsă direct în aluat

 

Pregătește-te pentru o nouă prăjitură preferată care va schimba complet felul în care faci deserturile de casă. Acest tort uimitor de moale și cremos va surprinde pe toată lumea cu umplutura ascunsă chiar în interior. Prepararea lui este simplă și rezultatul? Un tort absolut fantastic, care este acompaniamentul perfect pentru o cafea de după-amiază.

 

Ingrediente:

Umplutura:

  • 1 și 1/2 cană lapte condensat (395 g)
  • 1 cana lapte praf (90 g)
  • 1 cană smântână de gătit – conținut de grăsime 17% (200 g)
  • 100 g de ciocolată albă

Pentru aluat:

  • 1 cana lapte (200 ml)
  • 1/2 cană ulei vegetal (100 ml)
  • 3 oua
  • 1 cană zahăr granulat (160 g)
  • 1 cană pudră de cacao (90 g)
  • 2 căni de făină simplă de grâu (200 g)
  • 1 lingura praf de copt (14 g)

Pentru glazura:

  • 1 cană smântână de gătit – conținut de grăsime 17% (200 g)
  • 250 g de ciocolată de gătit

Mod de preparare:

1) Prepararea umpluturii:

Amestecați laptele condensat cu laptele praf. Adăugați smântână și ciocolată albă ruptă. Gatim amestecul pana obtinem o masa uniforma, neteda si groasa.

2) Prepararea aluatului:

Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. La final, amestecați cacao, făina cernută și praful de copt.

3) Asamblarea tortului:

Ungeți o tavă de copt (32×21 cm) cu unt. Se toarnă jumătate din aluat, se adaugă o lingură de umplutură și se acoperă cu restul de aluat.

4) Coacerea:

Coaceți tortul în cuptorul preîncălzit la 200 °C pentru aproximativ 35 de minute.

5) Prepararea glazurei:

Dizolvam impreuna toate ingredientele pentru glazura si turnam peste prajitura finita.

6) Finalizare:

Lasam prajitura sa se raceasca si apoi servim.

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii