Desert

Cea mai buna reteta de „Amandine” de casa

 

Ingrediente:

Blat:

•           9 ouă

•           9 linguri de zahăr

•           3 linguri de ulei

•           1,5 linguri apă

•           9 linguri de făină

•           3 linguri de cacao

•           1 praf de copt

Crema:
•           450 g ciocolată

•           450 ml frişcă lichidă

Sirop:
•           400 ml apă

•           10 linguri de zahăr

•           esenţă de rom

Fondant:
•           600 g zahăr

•           300 ml apă

•           4 linguri de energizant AROVIT (sau miere)

•           3 linguri de cacao

 

 

Mod de preparare:

Blat: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare împreună cu un praf de sare. Gălbenuşurile se mixează împreună cu zahărul, uleiul şi apă. Făină se amestecă cu praful de copt şi cacaoa şi se adaugă puţin câte puţin la compoziţia de gălbenuşuri.Mai mixăm puţin, după care încorporăm în compoziţia de albuşuri, amestecând cu o lingură de jos în sus. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă, turnam compoziţia şi o dăm la cuptorul preîncălzit 180° până trece testul scobitorii.

Crema: Ciocolată se rupe bucăţele şi se pune împreună cu frişcă lichidă pe baie de aburi până se topeşte ciocolată şi se omogenizează compoziţia. Se lasă la răcorit, apoi se pune la frigider pentru câteva ore. Înainte de a o folosi, o mixăm până când se va deschide la culoare.

Sirop: Apă împreună cu zahărul se pun pe foc până când se topeşte zahărul,apoi se adaugă esenţă şi se opreşte focul.Se lasă la răcit.

Fondant: Se pune un vas din inox la frigider. Se pune apă într-o cratiţă,iar în mijloc, zahărul,având grijă că acesta să nu atingă pereţii vasului. Se lasă să fiarbă siropul cam 12 minute. Pentru a verifică dacă e gata,se picură din sirop într-un pahar cu apă rece,iar dacă se formează biluţe mici pe fundul paharului înseamnă că e gata.Se ia de pe foc,se pune energizantul. Scoatem vasul de la frigider, turnam siropul şi îl mixăm până când acesta se va albi.

Tăiem blatul în două. Insiropam prima parte,punem crema(păstrăm 3 linguri de crema într-un bol) şi acoperim cu cealaltă parte din blat.Insiropam şi cea de-a două parte din blat. Punem prăjitură la frigider cât să se întărească crema,apoi o scoatem şi o tăiem în cuburi, pe care le distanţăm.

Fondantul îl punem pe baie de aburi că să se înmoaie.adăugăm şi cacaoa,amestecăm,iar dacă e nevoie punem şi 1-2 linguri de apă că să putem lucra cu el. Glasăm fiecare cub cu câte o lingură de fondant.Lăsăm să se întărească, după care, cu ajutorul unui posh punem câte un moţ de cremă deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii