Retete de Mancaruri

Cea mai buna reteta de chiftelute marinate. Ti se topesc in gura!

 

 

   

Ingrediente:

600 g carne tocata amestec porc si vita

2 cepe

1 ou

sare

piper

verdeata (marar, patrunjel)

1 felie paine veche

2 linguri faina

100 ml ulei

1 lingura pasta de rosii

50 ml vin alb

zahar

1 lingurita mustar

1 lingurita otet

tarhon sau foi de dafin

 

Mod de preparare:

O ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa rece filtrata cu cana si stoarsa, cu ceapa calita, oul batut si verdeata tocata marunt. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se formeaza chiftelele, se trec prin faina, se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servet de hartie si se pastreaza intr-un vas acoperit.

Pentru sos, cealalta ceapa se taie rondele si se caleste in putin ulei. Se stinge cu vin si se fierbe inabusit 5 minute.

Se adauga o lingurita rasa de faina amestecata cu 50 ml apa rece filtrata cu cana si pasta de rosii. Se fierbe 5 minute, apoi se condimenteaza cu mustar, sare si piper, se adauga zahar, otet si foi de dafin sau tarhon. Se ia de pe foc, se acopera si dupa 5 minute se poate servi.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Colectionaru




Categorii