Stiri

Cea mai periculoasă plajă de la Marea Neagră

 

 

 

 

Conform clasificării zonelor de îmbăiere din România realizate de Ministerul Sănătăţii, pe litoralul românesc există o plajă periculoasă care trebuie evitată

Litoralul românesc este plin de locuri de scăldat periculoase, din cauza digurilor şi a curenţilor. Cele mai multe sunt în sudul litoralului, din Eforie până în Jupiter. Turiştii ignoră adesea avertismentele salvamarilor, atât pe cele verbale, cât şi pe cele afişate pe panouri.

Una dintre cele mai periculoase zone este plaja dintre Eforie Nord şi Eforie Sud şi asta pentru că geamandurile sunt foarte aproape de mal, la nici 10 metri. După geamandură apa are deja o adâncime de peste 2 metri.

Cei care au ales ca destinaţie litoralul românesc ar trebui să ştie că există o plajă pe care ar trebui să o evite, întrucât este foarte periculoasă.

Decizia aparţine Ministerului Sănătăţii care a verificat recent calitatea apelor de îmbăiere din România şi a publicat un document în care sunt menţionate rezultatele acestei verificări.

Clasificarea zonelor de îmbăiere realizată conform metodologiei prevăzută in HG nr. 546/2008 privind managementul zonelor de îmbăiere a fost publicată recent, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel național. Astfel, aceasta are la bază setul de date de monitorizare a calității apei de îmbăiere aferente ultimilor patru sezoane, cuprinse între 2012 și 2015.

Dintre cele 49 de plaje ale litoralului românesc, una singură a primit calificativul Nesatisfăcător, fiind considerată un pericol pentru populație și anume Cordonul Eforie Nord – Eforie Sud II, Tabăra Luminița.

Un număr de 15 plaje de pe litoralul românesc a primit calificativul „Excelent”. Printre stațiunile cu cele mai bune plaje se numără Năvodari, Mamaia, Olimp și Venus, în timp ce la capătul opus se află Jupiter, Eforie și Costinești. Nu în ultimul rând, potrivit raportului, plajele din Vama Veche și Doi Mai au primit calificativul „Bună”.

 

Sursa: Anamaria Vasile DailyNews.ro




Categorii