Bauturi

Ceai rosu Rooibos previne diabetul, sustine somnul odihnitor, elimina pietrele la rinichi si nu contine cofeina

 

 

 

Nu contine cofeina

Planta Rooibos creste in mod natural si nu contine cofeina. Acest lucru este important pentru ca asa planta nu va mai trebui sa fie supusa vreunui proces chimic pentru eliminarea cofeinei. In plus, avand in vedere ca sunt multe persoane care nu isi doresc sa consume cofeina, poate chiar unii care evita sa bea inclusiv ceai din cauza asta, ceaiul rooibos va fi alegerea ideala.

Copiii si femeile insarcinate se pot bucura din plin de beneficiile acestuia. In Africa de Sud se consuma chiar si 5-6 cani pe zi, deci putem presupune ca nici nu trebuie sa ne impunem o limita daca ne place atat de mult.

Are un continut ridicat de antioxidanti

Stim deja ca majoritatea ceaiurilor contin antioxidanti, acesta fiind unnul dintre principalele motive pentru care le si bem. Ceaiul rosu rooibos contine o gama larga de antioxindati care ajuta la protejarea organismului in multiple moduri. Doi dintre polifenolii pe care ii contine, aspalantina si notofagina se gasesc in concentratii mari in acest ceai.

Previne imbatranirea prematura

Antioxidantii prezent in acest ceai incetinesc procesul de imbatranire din organism si intaresc sistemul imunitar. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi care ne deterioreaza pilea, parul, oasele si alte organe din sistemul nostru facandu-ne astfel vulnerabili la afectiuni si degradare.

Previne anumite forme de cancer

Unele studii au demonstrat legatura dintre consumul de ceai rooibos si reducerea incidentei unor forme de cancer. Tot antioxidantii mentionati anterior sunt cei  carora le multumim pentru acest beneficiu al rooibos-ului, unii dintre ei avand proprietati anti-mutagenice (anti-cancerigene).

Imbunatateste circulatia

Unul dintre cei mai puternici antioxidanti din ceaiul rooibos ceai este denumit Chysoeriol. Acesta poate imbunatati circulatia prin prevenirea activarii enzimei care poate declansa boli cardiovasculare. Consumul de ceai Rooibos, de asemenea, este cunoscut pentru scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului.

Amelioreaza problemele cu stomacul

Aceasta are capacitatea de a calma numeroase afectiuni, cum ar fi crampele abdominale, diareea si indigestia. Flavonoidele sunt cunoscute ca fiind de mare ajutor pentru reducerea spasmelor, inflamatiei si alergiilor.

Acest lucru se datoreaza in principal activarii ionilor K + (ioni de potasiu) in organism care poate reduce prezenta hiperactivitatii in tractul gastrointestinal, preveni diareea si alte probleme intestinale.

Extinzand acest beneficiu al ceaiului rooibos, se pare ca el are si capacitatea de a atenua colicii copiilor. Mai ales ca nu contine cofeina, deci este ideal si pentru consumul acestora.

Sustine somnul odihnitor

Rooibos este unic prin faptul ca poate fi consumat ori de cate ori doresti si in orice moment al zilei. Multe persoane aleg sa-l bea inainte de culcare, deoarece poate ajuta in privinta insomniei.

Previne diabetul

Ceaiul rooibos aduce beneficii si celor care deja sufera de diabet, reusind sa previna spike-urile si caderile glicemice.

Elimina pietrele la rinichi

Chiar si cei care au pietre la rinichi pot consuma ceai rosu avand in vedere ca nu contine nici acid oxalic, cel care descurajeaza multe persoane de la a bea ceai.

Acidul oxalic favorizeaza dezvoltarea pietrelor de calciu si a altor formatiuni dureroase de la nivelul rinichilor, reusind chiar sa le creasca daca sunt deja prezente.

Desi este extrem de sanatos, ceaiul rosu poate dauna anumitor persoane. Astfel ca cei care urmeaza un tratament impotriva cancerului, chimioterapie, ar fi bine sa nu consume decat moderat ceai rosu, acesta interferand cu tratamentul. Daca ai afectiuni renale sau hepatice existente, la fel, rooibos ar putea fi mai daunator decat util. Ar trebui sa fie folosit ca o masura preventiva pentru aceste conditii, nu un leac.

 

rooibos6

 

Sursa: FitBody.ro




Categorii