Flori si gradina

Ceaiul de Năpraznic elimină masiv toxinele din organism, tratează şi vindecă boli grave, datorită purificării intense şi a dezintoxicării masive a organismului

 

 

 

 

Ceaiul de năpraznic (Geranium robertianum) are o acţiune miraculoasă în multe afecţiuni, inclusiv în bolile grave.

Năpraznicul se culege de la începutul verii şi până târziu, înspre toamna, în lunile septembrie – octombrie.

Năpraznic – compoziţie

Partea aeriană a plantei conţine uleiuri volatile, taninuri, rezine, geranină, acid elagic, fitohormoni, un oligoelement – germaniul (cu efect de stimulare a oxigenării celulare deosebit de puternic).

Năpraznic – recoltare

Se culeg tulpinile înflorite cu tot cu frunze, dar fără rădăcini (tulpinile sunt foarte moi şi se rup cu uşurinţă).

Uscarea plantei se face în strat subţire, în locuri umbroase şi foarte bine aerisite. O dată pe zi, planta trebuie întoarsă. Termenul de valabilitate al plantei uscate este de maximum 2 ani.

 

Ceai de năpraznic

Mod de preparare:

În 250 ml. apă plată proaspătă se adaugă 2 linguri de frunze şi flori uscate nemăcinate. Se lasă la macerat de seara până dimineaţa.

Dimineaţa, se filtrează licoarea rezultată (maceratul), iar planta rămasă se opăreşte cu încă 1 cană de apă (250 ml.). După ce se lasă să se răcească vreme de o jumătate de oră la temperatura camerei, această infuzie se filtrează. La sfârşit, se combină maceratul cu infuzia răcită.

Observaţie importantă

La prepararea ceaiului de năpraznic nu se foloseşte apă de la robinet, ci doar apă plată sau, mai bine, apă de izvor care nu trebuie să fie mai veche de 48 de ore.

Mod de administrare

Se beau 3-4 căni din acest ceai pe zi, pe stomacul gol, cu 20-30 de minute înainte de mesele principale. Ceaiul se bea înghiţitură cu înghiţitură sau cu lingura.

Curele cu ceai de năpraznic se vor urma pe o perioadă cuprinsă între 1 – 3 luni, în funcţie de gravitatea afecţiunii. După fiecare 30 de zile de tratament, se face pauză de câte 1 săptămână, după care se poate relua cura.

 

Indicaţii terapeutice

tuberculoză;
sterilitate;
tulburări de dinamică sexuală la ambele sexe;
spermatogeneză şi motilitate a spermatozoizilor;
leucoree;
cistită hemoragică;
enterită hemoragică;
ulcer gastro-duodenal hemoragic;
metroragii;
hemoragii uterine de diverse etiologii;
epistaxis;
tumori benigne cu diverse localizări;
cancer uterin, ovarian, pulmonar, intestinal, mamar;
hipertensiune arterială;
diabet (2-3 căni pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de 10-14 zile de pauză);
obezitate;
boli psihice produse sub acţiunea stresului;
iradiere, sechele după iradiere;
cancer intestinal – 1 litru pe zi, băută în mai multe reprize; tratamentul durează 10-12 săptămâni, urmat de 2-3 săptămâni de pauză, după care se poate relua.
O fitoterapeută din Australia, Isabell Shipard, a consemnat numeroase cazuri de cancer intestinal, unele foarte avansate, intrate în remisie după aproximativ 1 an de tratament făcut cu infuzie de năpraznic Acest tratament este un excelent ajutor şi împotriva cancerului vezicii urinare şi a cancerului de prostată.

Precauţii

În toate cazurile de cancer vindecate, tratamentul cu ceai de năpraznic a fost însoţit de un regim alimentar sever, cu sucuri şi crudităţi sau cu cereale integrale (regimul Oshawa).

În timpul tratamentului cu năpraznic se poate ajunge la agravarea inflamaţiei prostatei la bărbaţii care deja au probleme de această natură. Un astfel de efect advers, care apare arareori, se elimină în câteva zile, prin administrarea de tinctură de ghimpe (Xanthium spinosum) şi de pufuliță (Epilobium sp.).

Pot apărea unele reacţii fiziologice adverse, datorită purificării intense şi a dezintoxicării masive a organismului, însă care vor dispărea în foarte scurt timp. Aceste reacţii nu apar decât în cazurile dezintoxicărilor masive.

 

Sursa




Categorii