Preparate fara carne

Cartofi cu roșii la cuptor – Ușor de făcut și de-a dreptul delicioși

 

 

Cartofi cu roșii la cuptor – Ușor de făcut și de-a dreptul delicioși

 

Timp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 20 min

Gata in: 35 min

Mod de preparare

Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în coajă. Se lasă numai 20 de minute şi apoi se curăţă şi se feliază. Dă brânza (de care vrei tu: telemea de vacă, de oaie, capră etc.) pe răzătoare. Bate ouăle cu un pic de apă.

Adaugă peste brânza rasă, smântâna, laptele. Bate bine. Adaugă și usturoiul pisat. Asezonează cu sare și piper după gust. Preîncălzește cuptorul.

Într-un vas de cuptor, aşază, pe rând, straturi-straturi de felii de cartofi şi sos alb. La final, decorează cu feliile de roșii. Dă la cuptor pentru 20 de minute.

 

Cartofi noi cu smantana

Timp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 40 min

Gata in: 45 min

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • 300 ml smântână
  • 1 gălbenuș
  • 250 ml supă de pui
  • 1-2 legături mărar proaspăt

Mod de preparare

Cartofi noi cu smântână – o rețetă extrem de gustoasă la care nu trebuie să folosești ingrediente scumpe sau greu de găsit, care va fi pe placul întregii familii. Fie că îi faci ca masă de sine stătătoare sau ca garnitură, cartofii noi cu smântâă sunt alegerea perfectă în perioada primăvară-vară.
Cartofii noi, în coajă, trebuie spălați în 4-5 ape.

Pune-i apoi la fiert în supă de pui. Adaugă de la bun început sarea, pentru că aşa cartofii vor rămâne întregi. Lasă-i la fiert până sunt pe jumătate fierți și supa de pui scade destul de mult, ca să absoarbă toată aroma gustoasă a puiului. Ia de pe foc.

Separat bate gălbenușul în smântână și apoi toarnă combinația peste cartofi, amestecând încet. Dacă supa clocotește în timp ce turnăm smântâna, este foarte posibil ca aceasta să se corăslească (se brânzește), de aceea e foarte important să dai la timp de pe foc oala.

Adaugă mărarul tocat mărunt. Se lasă pe foc foarte mic până se fierb cartofii de tot. Se servește răcorit (niciodată fierbinte).

 

Pofta buna.

 

 Sursa




Categorii