Clatite si Gogosi

Clatite cu capsuni si ciocolata

 

 

 

 

Ingrediente:

200 g faina
2 oua
200 ml lapte
400 ml sifon
un praf de sare
1 pliculet de zahar vanilat
zahar pudra
gem de capsuni
250 g capsuni, banane
topping de ciocolata

frisca

 

Mod de preparare:

– Intr-un vas pui faina, ouale, zaharul, laptele, sarea, iar in timp ce amesteci, adaugi si sifonul. Aluatul pentru clatite se obtine foarte usor, asa ca acum treci deja la urmatorul pas.
– Pui tigaia la incins, dar inainte o tapetezi cu foarte putin ulei, urmand ca apoi cu un polonic sa iei din compozitia obtinuta si sa torni peste uleiul incins, manevrand tigaia in asa fel aluatul sa se intinda pe toata suprafata acesteia. Cand se prajeste pe o parte, clatita se intoarce pe cealalta parte, iar aceasta operatiune se repeta pana cand termini aluatul facut.
– Cand foile de clatite sunt gata, se aseaza la rand pe farfurie si se ung cu gem de capsuni si bucatele de banane si capsuni proaspete. Impachetarea acestora se poate face in forma de rulouri sau batistute. Dupa ce ai umplut clatitele cu capsuni, le poti presara un strat subtire de zahar pudra pentru a oferi mai multa aroma. Pentru un aspect desavarsit poti sa decorezi clatitele cu toping de ciocolata.

 

Pofta buna!

 

Sursa: codRosu.ro




Categorii

loading...
error: Content is protected !!