Desert

Combinatia perfecta de ingrediente care te cucereste instant. Prajitura Deliciu

 

 

Combinatia perfecta de ingrediente care te cucereste instant. Prajitura Deliciu

 

Prajitura Deliciu este una dintre cele mai bune prajituri, dupa cum au declarat cei ce s-au delectat cu ea.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

10 albusuri
12 linguri zahar
1 lingurita zeama de lamaie
3 linguri faina
1 praf de copt
5 linguri pesmet
5 linguri nuca macinata
1 varf cutit sare
Pentru crema:

Pentru crema:

10 galbenusuri
10 linguri zahar
10 linguri lapte
un varf cutit sare
500 gr frisca
2 lingurite zeama de lamaie
In plus:
1 pachet mare biscuiti Petit Beurre
2 lingurite cacao
300 gr Finetti
300 ml cafea indulcita
1 lingura amaretto
300 gr nuca taiata grosier

   

Mod de preparare:

Cele 300 gr nuca taiata grosier, le imprastiem in tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma,apoi adaugam, trepta,t zaharul si zeama de lamaie.
Nuca macinata o amestecam bine cu pesmetul, iar faina cu praful de copt.
Peste bezeaua rezultata, adaugam pe rand: nuca amestecata cu pesmetul si faina amestecata cu praful de copt, amestecand totul usor, de sus in jos, cu o spatula (scoatem mixerul pentru a nu se lasa bezeaua).
Intindem compozitia rezultata peste nucile din tava si o nivelam.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, in functie de rezultatul la testul cu scobitoarea.
Blatul copt il rasturnam imediat pe un platou si indepartam hartia de copt.
Intindem imediat peste nuca de deasupra blatului, cele 300 gr de finetti si dam platoul la rece(dar nu in frigider ca este fierbinte).

Fierbem intre timp cafeaua, pe care o lasam sa se raceasca si adaugam amaretto in ea.
Pentru crema, presaram putina sare peste galbenusuri si le frecam bine.
Adaugam zaharul, amestecam bine, apoi adaugam pe rand cele 10 linguri de lapte rece si omogenizam.
Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand in ea cu o spatula de lemn, de preferinta, pana cand se va ingrosa ca o budinca.

Dupa ce obtinem consistenta dorita, dam crema la rece.
Mixam frisca pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema racita si zeama de lamaie, dupa gust.
Impartim crema in doua si intindem prima parte peste finetti.
Trecem biscuitii prin cafea, apoi ii asezam peste primul strat de crema si ii acoperim cu al doilea strat de crema.
Dam prajitura la rece cateva ore, apoi o portionam si o ornam cu cacao.

 

Pofta buna! 

 

Sursa




Categorii