Creme si Budinci

Crema de zahar ars – desertul iubit de milioane de oameni. Uite cum o fac eu si are mare succes. Mai buna ca niciodata…

 

 

 

Ingrediente:

1 pachet nuca de cocos

6 oua

150 g zahar

3 pliculete zahar vanilat

1 praf sare

1 litru lapte

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 100 g zahar si cele 3 plicuri de zahar vanilat.

Intre timp, se face caramelul cu restul de zahar, apoi se toarna in forma dorita si se asteapta sa se raceasca.

Dupa ce laptele a dat in clocot, se ia cratita de pe foc si se bat cele 6 oua, apoi se adauga in lapte, amestecand incontinuu cu telul. Compozitia se toarna imediat peste caramel.

Vasul cu aceasta compozitie se pune intr-o cratita sau tava mai mare, in care se pune apa.

Se da la cuptor, la aproximativ 180 grade Celsius, timp de 40 de minute. Dupa ce crema s-a racit, se rastoarna pe un platou.

 

Pofta buna!

 

Sursa:  Colectionarul




Categorii