Aperitive si Gustari

Cum să prepari varza murată: arma secretă împotriva bolilor de temut ale societății moderne!

 

 

 

 

Primul popor care a utilizat alimentele fermentate a fost cel al Chinei. Asemeni oricărui alt aliment fermentat, varza are proprietăți extraordinare asupra organismului.

 

Iată care sunt acestea:

 

1) Îmbunătățește digestia: varza murată este o sursă excelentă de fibre, fapt foarte important pentru menținerea sănătății sistemului digestiv. Previne constipația, crampele și balonarea. Consumul regulat de varză murată previne formarea anumitor boli, precum: cancerul de stomac sau de colon.

2) Crește nivelul energetic: datorită conținutului mare de fier, acest aliment sporește energia, întărește circulația sangvină și întărește metabolismul. Previne anemia și tratează durerile de cap.

3) Întărește sistemul imunitar: varza murată este bogată în vitamina C, esențială în menținerea sistemului imunitar crescut. Vitamina C ajută la regenerarea celulelor, la producerea de celule sangvine și a colagenului.

4) Întărește oasele: acest aliment este bogat în Vitamina K, iar această vitamină întărește sistemul osos și remineralizează, prevenind apariția osteoporozei.

5) Reduce inflamațiile: varza murată conține antioxidanți , bine cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii.

6) Previne formarea cancerului: conform mai multor studii, antioxidanții din varza murată pot distruge radicalii liberi, factorul crucial în cazul dezvoltării cancerului.

7) Îmbunătățește sănătatea cardiacă: datorită concentrației mare de fibre, varza murată este extrem de benefică pentru menținerea sănătății cardiace. Fibrele previn efectele negative ale colesterolului și astfel ne țin la distanță de bolile cardiace.

8) Îmbunătățește vederea și sănătatea pielii: Vitamina A este extrem de benefică în cazul vederii și al sănătății pielii. Datorită conținutului mare de Vitamina A, varza murată poate reduce degenerarea musculară sau dezvoltarea cataractei. De asemenea, vitamina A previne formarea ridurilor și a petelor, de la nivelul pielii.

 

Cum se face varza murata

Ingrediente:

  • 3 cesti cu varza rosie data pe razatoare
  • ¾ cesti cu apa plata
  • 1 lingurita sare de mare
  • Un blender
  • Un borcan din sticla cu capac.

 

Instructiuni: puneti varza in blender, sarea si apa. Amestecati ingredientele astfel incat sa obtineti bucatele mici, nu piure. Puneti amestecul in borcan. Acoperiti si lasati borcanul la temperatura camerei. Dupa trei zile, trebuie sa filtrati amestecul astfel incat sa separati sucul si pulpa. Puneti sucul fermentat in frigider si consumati ½ din ceasca diluata cu o parte egala de apa.

Nota: trebuie sa fiti extrem de atent daca nu ati mai consumat alimente fermentate. Incercati sa consumati treptat deoarece pot avea efecte laxative. Puteti incepe cu o lingurita sau doua pentru a vedea exact cum va simtiti si trebuie sa fiti extrem de atenti daca aveti probleme cu glanda. Cereti parerea unui medic inainte de a incepe sa consumati un asemenea preparat.

Nu uitati sa impartasiti cu prietenii si familia.

 

Sursa: Pentru Suflet




Categorii