Credinta

Cum scapam de blesteme?! Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, blestemul este cel mai distrugător!

 

 

 

 

Așa cum am menționat în titlu, chiar dacă sunt sigură că sunt persoane care nu cred în el,  blestemul este cea mai puternică armă inventată de om. Este ceva ce poate distruge fără să lase urme. Ce consecințe poate avea acesta? Cum se poate apăra cineva de blesteme?

Postul negru rupe blestemele grele

Despre cât de periculos poate fi blestemul vorbește și Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul care afirmă că acesta se împlinește dacă cel care l-a trimis a fost curat sufletește și nu a greșit cu nimic în fața celui considerat dușman.

În schimb, blestemul se va întoarce ca un bumerang asupra celui care l-a pomenit, dacă persoana în cauză a spus cuvintele dintr-o glumă sau pe nedrept. Mai mult, se crede că mesajul energetic negativ este atât de periculos încât sunt cazuri când poate provoca chiar moartea dușmanului.

Cum se scapă de blestem?

Unii dintre părinți spun că foarte important este postul negru, ținut timp de 40 de zile. În toată această perioadă creștinul nu are voie să consume nici un fel de alimente, să fumeze sau să bea alcool, ci doar să bea în decursul unei zile o cană cu aghiazmă și să se roage într-una.

Nu puține au fost cazurile când blesteme grele au fost rupte iar oameni considerați bolnavi incurabil s-au însănătoșit spre uimirea tuturor. Numai că sunt foarte puține persoanele care pot face un asemenea lucru.

Rugăciunea Sfântului Ciprian alungă duhurile rele

Cele mai importante slujbe cu o imensă putere de îndepărtare a farmecelor sunt Moliftele Sfântului Vasile cel Mare și rugăciunea Sfântului Ciprian.

Moliftele se citesc atât pe data de 1 ianuarie, când se sărbătorește ziua Sfântului Vasile cât și în cazurile grave.

Pentru că sunt extrem de puternice, e bine ca Moliftele să fie citite de mai mulți slujitori ai Domnului.

La fel de puternică și plină de înțelepciune este și rugăciunea Sfântului Ciprian de alungare a blestemelor:

„Aşa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul, slujitorul Tău şi pe robul Tău, cu toţi ai casei lui, şi dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala şi de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputinţa, prostia, neînţelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia şi de toate rătăcirile şi greşelile, pentru Sfânt numele Tău, că binecuvântat eşti în veci…”

Ca și Moliftele Sfântului Vasile, rugăciunea de dezlegare a Sfântului Ciprian este citită doar de preot, în timpul slujbelor de dezlegare, care se fac de obicei în zilele de miercuri și vineri.

 

Sursa: Secretele




Categorii