Flori si gradina

Cum scăpăm de buruienile din grădină? Ieftin si simplu si eficient !

 

 

 

 

Pentru a avea parte de o cultura sanatoasa dar crescuta in mod natural, cele mai multe persoane, pentru a scapa de buruienile nedorite din gradina personala, aleg sa foloseasca produse naturale. Pe langa faptul ca buruienile crescute in gradina personala pot afecta intr-o mare masura cresterea plantelor cultivate, acestea ofera si un aspect inestetic gradinii, mai ales in cazul in care gradina dumneavoastra este una de flori.

Daca va intrebati care sunt cele mai des intalnite buruieni, ei bine, cele care dau cele mai mari batai de cap sunt pirul, cicoarea, volbura, ciulinul si trifoiul. Acestea sunt plante perene, ceea ce le face mult mai rezistente.

Exista cateva metode pe care le puteti aplica pentru a evita aparatia buruienilor. Una dintre acestea este acoperirea pamantului dupa cultivarea plantelor cu plante acoperitoare. O alta metoda este acoperirea solului cu scoarta, frunze, iarba taiata si paie. Folia antiburuieni este, de asemenea, o solutie la indemana in cazul unei gradini de flori.  Pentru ca eliminarea mecanica a buruienilor sa se realizeze cu o mai mare usurinta, este de preferat ca acestea sa fie udate in prealabil, sansele de a indeparta definitiv radacinile fiind mult mai mari.

In unele cazuri, eliminarea mecanica nu este de ajuns. In aceste situatii se poate apela la ierbicide naturale, iar daca situatia este intr-adevar dificila se vor utiliza substante chimice. Aplicarea ierbicedelor se realizeaza primavara, inainte ca semintele buruienilor atat de distrugatoare sa incolteasca.cum scapati de buruieni

Otetul reprezinta una dintre metodele naturale care ajuta la eliminarea buruienilor. Folositi otet nediluat si unul cu o concentratie mai mare in cazul in care buruienile sunt deja mature. Otetul poate fi pulverizat sau aplicat pe planta daunatoare cu o pensula. Daca alegeti sa il pulverizati, alegeti o zi calma, lipsita de vant, deoarece acesta poate duce picaturile de otet pe alte plante din gradina. Pentru un efect mai puternic puteti folosi un amestec de sare cu otet (o cana ½ sare la 1 litru de otet).

Lamaia este un alt produs natural care poate fi utilizat cu succes pentru eliminarea ierburilor din gradina dumneavoastra. Folositi sucul de lamaie pentru a stropi plantele nedorite. Chiar daca aceste metode naturale par sa actioneze intr-un mod pozitiv pentru culturile dumneavoastra, trebuie sa aveti foarte mare grija si sa nu le folositi in exces deoarece pot dauna culturilor.cum scapam de buruieni

Eliminarea buruienile se face în timp, iar o victorie clară și definitivă împotriva lor este imposibilă. Le puteți, însă, diminua considerabil, le puteți rări și le puteți face mai puțin rezistente folosind aceste soluții naturale care vă scapă de buruieni. Mai jos vă prezentăm câteva dintre aceste soluții care vă pot ajuta să eliminați substanțele chimice pe care le foloseați anterior.

1. Oțetul. Nu e bun doar în salată, poate fi folosit cu eficiență și la combaterea buruienilor. Îl puteți folosi diluat sau nediluat, în funcție de cât de extinsă e suprafața acoperită cu plante nedorite. Pulverizarea cu oțet se face la prânz, când soarele este sus pe cer. Oțetul nu se aplică dacă afară a plouat sau dacă în următoarele 24 de ore va ploua. Se recomandă utilizarea oțetului cu o concentrație de 9% acid acetic. Este mult mai eficient.

2. Sarea. Deși o soluție naturală foarte eficientă, sarea nu poate fi folosită acolo unde plantezi flori sau legume, deoarece sarea modifică calitatea solului. Puteți aplica o soluție cu sare doar pentru alee, sau lângă fundația casei. Se recomandă o soluție de două părți de apă și una de sare.

3. Amestec de sare cu oțet. Este indicat să folosiți atât sarea cât și oțetul diluate cu apă, în cantități egale. Important este ca la aplicarea acestei soluții să profitați din plin de căldura emanată de soare, pentru că temperatura potențează efectul toxic pe care îl au atât sarea cât și oțetul.

4. Bicarbonatul de sodiu. Doza recomandată pentru această soluție este de două linguri de bicarbonat la o cană de apă. Se aplică în timpul zilei, în intervalul 12:00-15:00.

5. Apa clocotită. Deși privită cu reticență, aplicarea apei clocotite la rădăcina buruienilor vă poate ajuta să scapați de aceste nedorite plante din grădină.

6. Alcoolul. Băuturile alcoolice nu au efecte doar asupra oamenilor, îmbată chiar și buruienile. O soluție se poate face din apă, votcă și câteva picături de detergent de vase. După aplicare, relativ repede, plantele se vor usca.

 

Sursa: Familist.ro Agrointel.ro




Categorii