Torturi

Tort cu ananas și nucă de cocos, fără coacere – o delicatesă cu care mă răsfăț frecvent

 

 

Tort cu ananas și nucă de cocos, fără coacere – o delicatesă cu care mă răsfăț frecvent

 

Zilele trecute am facut din nou tortul cu ananas si nuca de cocos. Bineinteles ca s-a mancat imediat. Desi fac frecvent acest tort, nu reusesc sa ma satur de el. Iti recomand sa-l incerci si tu.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 150 gr biscuiti cu unt
  • 100 gr migdale macinate
  • 100 gr unt

pentru umplutura:

  • 2 x 425 gr conserve de ananas feliat
  • 20 gr gelatina pudra, 400 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar pudra, 200 ml lapte de cocos
  • 3 linguri sirop de nuca de cocos (sau sirop de zahar)
  • 5 linguri suc de lamaie, 400 ml smantana pentru frisca

In plus:

  • 1 plic tort-gelee transparent
  • Suc de ananas (din conserva)
  • Bombonele decorative (optional)

 

Mod de preparare:

Zdrobim biscuitii si-i punem intr-un castron. Adaugam untul topit si migdalele macinate. Amestecam bine. Punem amestecul obtinut intr-o tava de tort rotunda cu diametru de 26 cm. Apasam usor cu mainile. Bagam tava la frigider.

Scurgem ananasul si punem sucul intr-un recipient. Impartim sucul de ananas in doua parti egale. Intr-o parte adaugam gelatina pudra si amestecam.

Taiem cateva inele de ananas in jumatate si le punem pe partea laterala a tavii. Taiem ananasul ramas in cubulete si-l lasam deoparte. Cateva cubulete le vom folosi pentru a decora tortul.

Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra, laptele de cocos, siropul de cocos si sucul de lamaie.

Incalzim sucul de ananas in care am pus gelatina, dar avem grija sa nu fiarba. Adaugam putin din amestecul de branza de vaci si amestecam. Adaugam apoi tot sucul cu gelatina in umplutura de branza. Amestecam. Adaugam si cateva cubulete de ananas.

Batem smantana pentru frisca pana se intareste, o adaugam in umplutura de branza (pastram putina frisca pentru decor). Amestecam bine. Punem umplutura peste blatul de biscuiti si migdale din tava. O intindem uniform. Punem tortul la frigider pentru cel putin 6 ore (sau peste noapte).

Turnam cealalta portie de suc de ananas in 500 ml de apa. Adaugam 1 plic de tort-jelee. Gatim jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Turnam jeleul peste tort. Bagam din nou tortul la frigider. Dupa ce jeleul s-a solidificat, decoram prajitura dupa propriul plac cu frisca, bucati de ananas si bombonele decorative.

felie tort ananas

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii