Panificatie

Aluat universal, fără ouă și lapte – rețeta mea preferată!

 

 

 

 

Vă recomandăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de aluat dospit. Este un aluat universal, care a trecut cu brio testul timpului. Este extraordinar și trebuie neapărat notat în cartea de bucate a fiecărei gospodine. Veți obține un aluat moale, elastic și nelipicios. Orice deliciu preparat cu acest aluat vă va oferi o porție de bună dispoziție. Fie prăjituri, pizza sau pateuri – gustul va fi la cel mai înalt nivel! Încercați, testați și nu veți regreta.

 

Ingrediente:  

– 900-1000 g de făină cernută

– 500 ml de apă caldă

– 30 g de drojdie proaspătă sau 10 g de drojdie uscată

– 50 ml de ulei vegetal

– 1 lingură de zahăr

– 1 linguriță de sare 

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți maiaua: fărâmițați drojdia proaspătă într-un bol. Apoi adăugați zahărul și frecați ingredientele cu ajutorul unei linguri, până veți obține o masă lichidă.

2. Turnați toată apa caldă în bolul cu drojdie și 100 g de făină cernută. Omogenizați compoziția, folosind telul.

3. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l timp de 10-15 minute, la un loc cald.

4. Apoi adăugați în bolul cu maia uleiul vegetal și treptat, făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios.

5. Ungeți un alt bol cu ulei vegetal și așezați aluatul în acesta. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul să crească timp de 40-50 de minute. Aluatul este gata.

 

Poftă bună!

 

Sursa




Categorii