Clatite si Gogosi

Gogosi ” Inele pufoase „

 

 

donut-2

 

 

Ingrediente:

500 g faina

200-250 ml apa calduta

50 ml ulei de floarea-soarelui

7 g drojdie uscata

3 linguri cu zahar tos

esenta de vanilie

coaja de lamaie

zahar pudra vanilat

sare

 

Mod  de preparare:

Amesteca faina  cu jumatate de lingurita cu sare, zaharul tos si drojdia uscata.

Toarna treptat apa calduta, esenta de vanilie si coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust si framanta aluatul pana devine usor lipicios, dar omogen.

Incorporeaza uleiul si framanta mai departe pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop umezit si lasa aluatul de gogosi sa creasca 60-90 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Pune aluatul pe masa unsa cu ulei si framanta cat sa scoti aerul din el. Intinde foi potrivit de groase si decupeaza formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar).

5. Lasa-le 30 de minute sa creasca si prajeste aceste gogosi pufoase de post in ulei infierbantat. Scoate-le pe un servet absorbant si pudreaza-le cu zahar vanilat.

 

Pofta buna !

 

Sursa: Bucatarici




Categorii