Flori si gradina

Frunzele de PĂR – cele mai bune remedii pentru bolile rinichilor, prostatei și ale vezicii urinare

 

 

Frunzele de PĂR – cele mai bune remedii pentru bolile rinichilor, prostatei și ale vezicii urinare

 

Frunzele de PĂR, cele mai bune remedii pentru bolile rinichilor, prostatei și ale vezicii urinare

Părul este citat de academicianul Ovidiu Bojor în una din cărțile sale despre semințe, legume și fructe ca unul din cele mai bune remedii pentru bolile rinichilor, prostatei și ale vezicii urinare.

Frunzele părului au proprietăți antiinflamatoare, prin care pot ajuta la tratarea inflamațiilor la nivel reno-urinar care provoacă boli. Acestea conțin multe taninuri, substanțe cu efecte antiseptice care ajută la dezinfectarea căilor urinare.

Frunzele de păr sunt de asemenea bogate în arbutozid, un compus regăsit și în frunzele de merișor, care exercită o acțiune diuretică, dezinfectantă, antiinflamatoare, și care ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.

La fel ca și merișorul, preparatele din frunze de păr sunt recomandate în cistite, nefrite, pielite, uretrite, prostatită și alte infecții urinare.

Mod de administrare

 

Cel mai bun mod de administrare a frunzelor de păr este sub formă de infuzie. Se pot folosi atât frunzele proaspete, cât și frunzele uscate.

Dacă folosiți frunze verzi, aveți nevoie de 100 de grame la 1 litru de apă clocotită. Dacă aveți frunze uscate de păr, folosiți doar 25 de grame la 1 litru de apă. Cantitatea de ceai obținută se bea pe tot parcursul zilei.

Și din florile de păr se poate prepara o infuzie cu efecte antiinflamatoare, eficientă contra cistitei.

Inclusiv fructele părului au efecte diuretice considerabile, depurative și urolitice, fiind utile în toate bolile aparatului urinar, în gută, reumatism, artrită, și chiar diabet. Perele cresc cantitatea de urină eliminată și reduc excesul de lichide din corp.

Se pot consuma ca atare, în stare proaspătă, sau sub formă de cidru. Cidrul de pere nu este indicat copiilor. Chiar și perele uscate au o acțiune diuretică dacă sunt preparate sub formă de decoct. Se folosesc 40-50 g de fructe uscate la 1 litru de apă. Cantitatea se bea pe parcursul unei zile.

 

 Sursa




Categorii