Flori si gradina

Încearcă această plantă care te scapă de viermi, paraziți și de fumat… Nu vei regreta!

 

 

 

 

Pelinul are numeroase utilizări în medicina umană și veterinară. Este o plantă perenă, care se găsește în Europa, în Asia și în Orientul Mijlociu.

Terenurile necultivate sunt mediul propice pentru creșterea ei…

Pelinul alb, întâlnit aproape la tot pasul în satele românești, conține o adevarată comoară de principii active, dovendindu-și eficiența în tratarea numeroaselor afecţiuni.

În practica naturistă, încă din vechime, se utilizează frunzele și vârfurile înflorite (lunile iulie-septembrie), când planta are un miros puternic aromat, frunzele fiind verzi pe față și argintii pe dos, iar florile de un galben pal.

Pelinul este o componentă importantă a cunoscutei băuturi spirtoase absint, al cărui nume derivă din denumirea latină a plantei.

 

Pelinul este un leac extraordinar pentru cei care nu se pot lăsa de fumat!

 

Documentele istorice arată că a fost folosit de daci, de romani și de greci încă din antichitate, la început în ritualuri religioase, apoi ca plantă medicinală.

Pelinul stimulează secrețiile gastrice, este un bun diuretic, are efect laxativ, dezinfectează, este un nutrient esențial în menținerea sănătății țesuturilor, previne apariția viermilor și paraziților intestinali și contribuie decisiv la eliminarea acestora.

Afecțiuni ale ficatului și rinichilor se pot trata cu ajutorul Pelinului.

Afecțiuni ginecologice, dermatite, combaterea hemoroizilor, vindecarea arsurilor de orice tip, a opărelilor și a plăgilor purulente – iată alte utilizări ale Pelinului.

Pelinul este folosit cu succes în oxiurază, gastrită hipoacidă, anorexie, edeme, constipație.

Iată principalele moduri în care poate fi preparat și utilizat Pelinul:

1. Capsulele de Pelin sunt foarte eficiente, deoarece păstrază intacte proprietățile curative ale plantei (țin ascuns gustul neplăcut).

În afecțiunile biliare se recomandă câte două capsule, de două ori pe zi, iar în ascită se vor lua câte patru capsule, cu o cană de ceai de rădăcină de dud.

2. Ceaiul de Pelin se poate bea şi se folosește extern sub formă de comprese și spălături.

– Pentru candidoză sau vaginite atrofice puteți apela la spălături cu ceai de Pelin superconcentrat (trei linguri de pulbere la o cană cu apă). Se pot face spălături vaginale și ale tractului urinar cu ceai de Pelin.

 

Sursa: Secretele




Categorii