Sfaturi utile

Limbajul secret al tacâmurilor! Reguli de eticheta la masa

 

 

imbajul-secret-al-tacamurilor

 

 

In lumea restaurantelor cu etichetă, să îi semnalezi celui care te serveşte că eşti mulţumit de ofertă sau că, dimpotrivă, te-a dezamăgit, nu se face prin viu grai. Pentru asta s-a inventat un limbaj special.

Prin poziţionarea furculiţelor şi tacămurilor, îi semnalezi că ai terminat de mâncat, că ţi-a plăcut sau nu etc. Imaginile de mai jos sunt elocvente, iar dacă mergeţi într-un restaurant de lux, ar fi bine să folosiţi acest limbaj.

Ar mai fi câteva lucruri pe care ar fi bine să le ştii. De exemplu, dacă mergi la o masă la care ţi se pun în faţă mai multe rânduri de tacâmuri, acestea se folosesc dinspre exterior spre interior, fiecare la câte un fel.

Iar dacă eşti pus în ipostaza să mănânci cu mâna, ceea ce este absolut normal în cazul pizza, hamburgerilor sau unei pulpe de pui, foloseşte-te de un şerveţel şi foloseşte cât mai mult mâna stângă. În Codul Bunelor Maniere, cu mâna dreaptă apuci paharul, indiferent de conţinutul lui.

 

Sursa: Blog diverse




Categorii