Aperitive si Gustari

Maioneză din lapte (fără ouă) — se prepară în mai putin de un minut și iese întotdeauna

 

 

 

 

Această maioneză se potrivește excelent pentru dregerea salatelor, servirea cu felurile principale de mâncare sau pregătirea sandwich-urilor.

Se prepară foarte ușor, propriu-zis în câteva secunde și este întotdeauna reușită. Gustul ei nu se deosebește de cel al maionezei clasice.

 

Ingrediente:

-100 ml de lapte (la temperatura camerei);

-200 ml de ulei;

-2 linguri de suc de lămâie;

-o linguriță de muștar;

-1/3 linguriță de usturoi granulat;

-½ linguriță de sare.

 

Mod de preparare:

1.Turnați laptele și uleiul în paharul de la blender (este important ca ambele produse să fie la temperatura camerei; altfel maioneza nu va ieși).

2.Scufundați blenderul în pahar și porniți-l. Laptele și uleiul vor emulsiona îndată.

3.Cum numai maioneza se va îngroșa, adăugați muștarul, usturoiul granulat, sarea și sucul de lămâie în ea. Bateți-o cu blenderul până va deveni omogenă și mai groasă.

Maioneza este gata! Ea are un gust fin și nu este grasă. Puteți să o păstrați timp de 5-7 zile în frigider.

 

Iata cum se face si maioneza de avocado

 

Ingrediente:

1 avocado copt

zeama de la 1 lămâie

3-4 lingură ulei de măsline

1 linguriță muștar

sare după gust

 

Mod de preparare:

Curățăm fructul de avocado, îl tăiem cubulețe și îl introducem în robotul de bucătărie. Punem repede zeama de la jumătate de lămâie peste el, să nu se oxideze.

Adăugăm uleiul de măsline, muștarul și sare după gust. Mixăm bine până obținem o cremă fină. Gustăm și dacă vrem să fie mai acrișoară, adăugăm și zeama de la cealaltă jumătate de lămâie.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucataria Noastra




Categorii