Preparate din Peste

Scrumbie la cuptor, delicioasa, așa cum nu ai mai mâncat vreodată

 

 

 

 

Scrumbia este unul dintre pestii mei și ai familiei mele preferati asa ca il preparam deseori pentru ca este sanatos si ne face placere sa il avem pe masa de fiecare data. Reteta este simpla daca prepari scrumbia asa cum trebuie.

 

Ingrediente:

2 scrumbii mari sau mai multe in functie de numarul de persoane,

2 linguri de ulei de masline,

1 lingurita de sare,

1 lingurita de boia,

1/2 lingurita de piper,

zeama de la o lamaie,

2 foi de dafin,

3 catei de usturoi,

100 ml de vin alb,

1 lingurita cimbru macinat

 

Mod de preparare:

Se prepara o marinada pentru peste: se amesteca zeama de lamaie, uleiul de masline, 1/2 lingurita piper, 1 lingurita boia ardei, 3 catei de usturoi zdrobiti, cimbru macinat. Se lasa la marinat 30 de minute pentru a se combina aromele.

Scrumbia se curata ca orice alt peste, se spala bine sub jetul de apa si se lasa sa se zvante bine. Pestele se unge bine cu marinata, atat deasupra cat si in burta si se aseaza inconjurata de cartofi si rondele de ceapa (doar daca se doreste).

Se adauga in cuptorul preincalzit si se lasa 15 minute la 190 de grade. Dupa, pestele se stropeste cu vin si se da iar pentru 15 minute la 200 de grade C. Se serveste cu mujdei si cu un vin bun daca puteti consuma alcool. Te asiguram ca vei avea parte de o masa de neuitat.

Pofta buna!

 

Sursa

 




Categorii