Credinta

Iarba Maicii Domnului, planta care înlătură simptomele neplăcute ale menopauzei şi menstruaţiei. Se ia pe stomacul gol

 

 

Iarba Maicii Domnului, planta care înlătură simptomele neplăcute ale menopauzei şi menstruaţiei. Se ia pe stomacul gol

 

Creţişoara sau Iarba Maicii Domnului este considerată prietena femeilor. Aceasta ajută la echilibrarea şi funcţionarea corectă a aparatului genital feminin. În trecut, era printre singurele leacuri pe care strămoşii le foloseau pentru tratarea bolilor specifice femeilor.

Creţişoara este o plantă perenă, binecunoscută pentru beneficiile şi proprietăţile sale în înăturarea simptomelor neplăcute ale menopauzei şi menstruaţiei. În popor, mai este cunoscută drept iarba Maicii Domnului, umbrarul doamnei, brumărie, palaşcă sau creţărel.

Florile de creţişoară înfloresc pe toată perioada verii, din iunie până în septembrie. Poate fi uşor recunoscută, datorită frunzelor cu margini zimţate. Încă din cele mai vechi timpuri, creţişoara era folosită pentru stimularea fertilităţii şi fecundităţii. În ritualurile magice, aceasta era considerată planta magică care proteja iubirea şi căsătoria.

Pe lângă proprietăţile sale la nivelul aparatului genital feminin, creţişoara are, de asemenea, efecte benefice şi în afecţiuni ale cavităţii bucale, precum stomatite, afte, gingivite, laringite sau în calmarea durerilor după extracţii dentare.

Creţişoara, planta care înlătură simptomele neplăcute ale menopauzei şi menstruaţiei

Creţişoara sau Iarba Maicii Domnului este considerată o floare dăruită de Maica Domnului. Datorită proprietăţilor terapeutice diverse, creţişoara este considerată un panaceu.

Creţişoara creşte de foarte multe ori pe marginea drumului, astfel aceasta poate fi culeasă foarte uşor. Această plantă poate fi consumată în orice etapă a vieţii unei femei. Iarba Maicii Domnului sau creţişoara ajută la înlăturarea simptomelor neplăcute ale menopauzei şi menstruaţiei.

Creţişoara, proprietăţi şi beneficii

Creţişoara este recomandată pentru funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin. Printre proprietăţile sale se numără protejarea întregului sistem genital feminin, mai ales în perioadele premenopauzei, menopauzei şi postmenopauzei, înlăturarea bufeurilor de căldură, a stărilor de agitaţie şi nervozitate.

Planta de creţişoară mai are şi proprietăţi astringente, fiind recomandată pentru diaree sau diferite boli ale pielii. De asemenea, creţişoara mai este utilizată şi pentru înlăturarea nisipului şi calculilor din tractul urinar.

Reţetă ceai de creţişoară pentru înlăturarea simptomelor neplăcute ale menopauzei şi menstruaţiei

Potrivit naturiştilor, ceaiul de creţişoară reglează menstruaţia şi înlătură simptomele neplăcute ale menopauzei. În acest sens, se poate consuma o cană de ceai de creţişoară pe zi, pe stomacul gol, începând cu perioada ovulaţiei.

Ingrediente

• 1/2 cană de frunze de creţişoară
• 1/2 cană de frunze de zmeură roşie
• 1/2 cană de frunze de balsam de lămâie

Mod de preparare

Toate plantele se vor pune într-un recipient din sticlă. Se fierbe apa şi se adaugă peste plante. Se lasă la infuzat pentru 10-15 minute. Se strecoară şi se serveşte dimineaţa, pe stomacul gol.

Ceaiul de creţişoară trebuie consumat cu mare atenţie de către persoanele care suferă de alergie la creţişoară sau cele care au hipercoagulabilitate sanguină.

Iarba Maicii Domnului, planta care înlătură simptomele neplăcute ale menopauzei şi menstruaţiei. Se ia pe stomacul gol




Categorii