Checuri

Nu cred că există o prăjitură mai uimitoare, cu prune si budinca. Un desert perfect pentru o sarbatoare sau o intalnire de familie

 

 

Nu cred că există o prăjitură mai uimitoare, cu prune si budinca. Un desert perfect pentru o sarbatoare sau o intalnire de familie

 

Cauți un sfat pentru un tort cu fructe imbatabil? Aceasta vă va îndeplini cu siguranță visele. Pregătirea sa este puțin mai lungă, dar rezultatul merită. Vă rugăm nu numai dumneavoastră, ci și întreaga familie cu un desert perfect pentru micul dejun de sâmbătă sau duminică. Tortul va fi, de asemenea, grozav pentru diverse ocazii festive.

Vara, cand copacii sunt plini de fructe, trebuie sa prepari cat mai multe prajituri. Poti pregati un desert cu visine, cirese sau, de ce nu, cu prune. Pentru ca probabil ai vazut destule retete cu visine si cirese, m-am gandit sa impartasesc cu tine o reteta de prajitura cu prune. Este atat de gustoasa, incat copiii efectiv o adora.

 

Ingrediente: 

pentru aluat:

  • 300 gr faina de grau,
  • 150 gr unt moale
  • 3 linguri zahar,
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 galbenusuri,
  • 1 lingura smantana
  • un varf de sare

pentru umplutura:

  • 3 galbenusuri,
  • 5 albusuri
  • 1 pachet praf budinca de vanilie,
  • 500 ml frisca lichida
  •  4 linguri zahar,
  • 1 kg de prune
  • 5 linguri gris,
  • scortisoara dupa gust

 

Mod de preparare:

Cernem faina impreuna cu praful de copt. Adaugam zaharul, sarea si untul moale. Amestecam bine. Adaugam 2 galbenusuri si o lingura de smantana si amestecam pentru a se incorpora ingredientele. Intindem aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul din tava ar trebui sa aiba o grosime de aproximativ jumatate de centimetru.

Deasupra presaram doua linguri de gris. Spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem in jumatate. Presaram peste ele scortisoara, dupa gust, si cele 3 linguri de gris care ne-au mai ramas. Punem prunele peste aluatul din tava.

Batem albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare. Intr-un alt bol, batem galbenusurile. Gatim budinca, urmand instructiunile de pe ambalaj si o adaugam apoi peste galbenusuri. Amestecam bine si adaugam frisca lichida.

La final turnam bezeaua de albusuri peste amestecul de galbenusuri. Amesecam bine, apoi turnam totul peste prunele din tava. Bagam prajitura la cuptorul preincalzit la 170-180 grade pentru aproximativ jumatate de ora.

Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura la racit, dupa care o putem taia si servi.

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii