Bauturi

Suc special pentru RĂCEALĂ şi GRIPĂ, care ne pune rapid pe picioare

 

 

Suc special pentru RĂCEALĂ şi GRIPĂ, care ne pune rapid pe picioare

 

 

Este sezonul propice pentru răceală şi gripă – infecţii virale care afectează nasul, gâtul, sinusurile şi căile respiratorii.

O răceală sau o gripă comună se manifestă prin următoarele simptome: rinoree nas înfundat (congestie nazală) dureri în gât ochi roşii lăcrimoşi strănut tuse febră uşoară dureri de cap stare de oboseală. În manifestările agresive, gripa determină simptome mai severe: febră mare, transpiraţie şi frisoane dureri musculare şi articulare stare de slăbiciune şi letargie pierderea apetitului, greaţă şi vomă. În general, simptomele de răceală şi gripă ating intensitatea maximă în 1 – 3 zile şi durează timp de 7 – 10 zile.

Uneori, pot persista până la 3 săptămâni.

Suc împotriva răcelii şi gripei

Ingrediente

300 ml. suc de sfeclă roşie 200 ml.

suc de roşii

sucul proaspăt stors de la 1 lămâie

5 linguri suc de ceapă

4 crenguţe de mentă

sare

miere

piper negru, proaspăt măcinat

Raceala si gripa, vindecate cu suc natural foarte bun pentru imunitate

 

Mod de preparare

Se amestecă sucul de sfeclă cu sucul de roşii şi cu cel de lămâie. În continuare, se toarnă şi sucul de ceapă, după care se adaugă crenguţele de mentă. Se completează cu puțină sare, miere şi piper negru măcinat, după gust. Sucul se lasă să stea la temperatura camerei timp de 2 ore, după care se scoate menta. Administrare Se beau câte 50 ml. suc, cu înghiţituri mici, între mesele principale, până la terminarea întregii cantităţi.

Sucul de sfeclă roşie conţine vitamina C – supranumită şi vitamina imunităţii – cu rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi funcţionalităţii sistemului natural de apărare al organismului. Sucul de roşii are efecte antibacteriene directe şi, în plus, măreşte rezistenţa organismului la agresiunile microbiene de orice fel. În compoziţia sucului de lămâie se găsesc din belşug vitaminele C şi B, riboflavină, calciu, fosfor, magneziu, proteine şi hidraţi de carbon, nutrienţi care ne pot ajuta să trecem de perioada rece a anului fără probleme de sănătate. Sucul de ceapă are proprietăţi antiseptice şi antiinfecţioase, acţionând ca un antibiotic natural.

Menta are un uşor efect de scădere a temperaturii organismului, făcând accesele de febră mai suportabile, reducând senzaţia de vertij şi de confuzie mentală. Mierea are efecte emoliente în tusea iritativă, efecte expectorante în tusea umedă, ajută la refacerea epiteliilor lezate de infecţiile respiratorii. Uleiurile volatile din piperul negru au un efect antiinfecţios puternic asupra căilor respiratorii, tratând tusea iritativă şi tusea uscată, tusea spastică.

 

 Sursa




Categorii