Sfaturi utile

7 Cereale pe care trebuie să le consumi dacă vrei să slăbești cât mai repede și 3 pe care tebuie să le EVIȚI

 

 

7 Cereale pe care trebuie să le consumi dacă vrei să slăbești cât mai repede și 3 pe care tebuie să le EVIȚI

 

 

În ultimul timp, cerealele au căpătat o reputație proastă, deoarece mulți oameni cred că cerealele sunt carbohidrați și sunt privite ca o modalitate de a crește în greutate. Ei bine, nu este chiar așa.

Unele cereale te vor ajuta cu adevărat să pierzi sau să-ți menții greutatea perfectă, în timp ce altele vor face exact invers. Secretul este să alegi tipul corect de cereale. Și nu rata bonusul nostru foarte special de la final.

Căutăm mereu sfaturi pentru a fi mereu sănătoși și dorim să împărtășim acest articol cu ​​tine.

De ce avem nevoie de cereale?

Carbohidrații și fibrele sunt esențiale pentru ca organismul nostru să funcționeze bine, iar cerealele le oferă ambele. Carbohidrații ne oferă energie, în timp ce fibrele sunt cu siguranță utile pentru a pierde în greutate.

Fibrele sunt practic un carbohidrat nedigerabil, ceea ce înseamnă că alimentele care le conțin au mai puține calorii decât aceeași cantitate de alți carbohidrați. Alimentele bogate în fibre te umplu mai repede și îți alungă pofta de mâncare, făcându-le excelente pentru pierderea în greutate.

Diferite tipuri de cereale

Pentru început, trebuie să știm că diferitele tipuri de cereale pot avea proprietăți foarte diferite, în funcție de modul în care au fost prelucrate și înțelegerea acestui lucru este foarte importantă.

Cerealele integrale conțin toate părțile semințelor, tărâțele, germenii și endospermul. Cerealele integrale au mult mai multe fibre, vitamine și minerale decât cerealele rafinate.

Tărâțele și germenii au fost îndepărtați din boabele rafinate, făcându-le în general o textură mai fină. Din păcate, își pierd majoritatea nutrienților și fibrelor în timpul procesului de rafinare.

Ce tipuri de cereale trebuie să mănânci pentru a pierde rapid în greutate

În general, ar trebui să alegi cereale integrale, bogate în fibre, cu indice glicemic (IG) scăzut, deoarece cu cât iei mai multe vitamine și minerale din cereale, cu atât vei fi mai sănătos.

1. Ovăz integral

Ovăzul este foarte bogat în avenantramidă, un antioxidant care protejează inima. Fibra din ovăz este fibră de beta-glucan. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi multă apă, ceea ce înseamnă că își mărește volumul în stomac și crește senzația de sațietate.

În general, ovăzul este un aliment excelent pentru a pierde în greutate și pentru a o  menține în parametrii normali.

2. Orez Brun

Orezul brun este bogat în atât de multe vitamine încât aproape că devine un superaliment. Are antioxidanți, magneziu, fosfor, vitamine B și este unul dintre puținele produse cu un conținut ridicat de seleniu.

Este, de asemenea, bogat în fibre, sărac în grăsimi și cu o densitate scăzută, ceea ce înseamnă că te simți sătul după ce ai mâncat o cantitate relativ mică.

Dacă vrei să încerci ceva foarte diferit, orezul roșu si negru poate fi o alegere bună, ambele sunt considerate cereale integrale și sunt bogate în antioxidanti.

3. Secara întreagă

Cercetătorii cred că secara are mai mulți nutrienți per porție decât orice altă cereală integrală. Are de 4 ori mai multe fibre decât grâul integral standard, 100 de calorii per porție și aproape 50% din doza zilnică recomandată de fier.

4. Orz integral

Orzul este excelent nu numai pentru pierderea în greutate, ci și pentru scăderea nivelului de colesterol. Când faci cumpărături, asigură-te că achiziționezi orz întreg, care nu a fost rafinat.

5. Hrișcă

Hrișca are mai multe proteine ​​decât alte cereale, ceea ce o face o sursă excepțional de bună de proteine ​​pentru vegetarieni. Este foarte bogată în magneziu, care este important pentru reglarea tensiunii arteriale. Și, ca toate cerealele integrale, este, de asemenea, o sursă bună de fibre.

6. Quinoa

Quinoa și hrișca sunt excelente pentru persoanele cu boala celiacă și intoleranță la gluten. Quinoa este, de asemenea, bogată în proteine ​​și foarte bogată în vitamine B și acizi grași omega-3.

Deși quinoa nu are un conținut scăzut de calorii, are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu va provoca o creștere mare a zahărului din sânge.

7. Linte

Lintea este o cereală unică pentru că este cu adevărat bogată în proteine ​​și fibre, săracă în grăsimi și bogată în carbohidrați indigestibili.

O jumătate de cană, porție de linte, conține 20 de grame de carbohidrați și 8 grame de fibre, ceea ce înseamnă că 8 din cele 20 de grame de carbohidrați nu vor fi digerate. În plus, este plină cu vitamine B, zinc, fier, potasiu și calciu.

Ce tipuri de cereale trebuie să eviți atunci când vrei să slăbești

Cerealele rafinate sunt cele pe care trebuie să le evitați. Conțin multe calorii și nu oferă nutriție. De asemenea, unele cereale integrale cu IG ridicat nu sunt o opțiune bună dacă veți să scăpați de grăsimea din talie.

1. Orez alb

Orezul alb este un carbohidrat rafinat, bogat în calorii, sărac în fibre și aproape deloc nutritiv. Are un IG foarte mare, așa că se transformă în zahăr imediat după ce îl mănânci și te face să te simți sătul doar pentru puțin timp.

2. Grâu

Grâul poate fi numit și un superaliment. Un superaliment pentru a lua în greutate. Conține amilopectină A, un super amidon care îngrașă extrem de mult. Produsele din grâu sunt foarte bogate în calorii, au un IG foarte mare și sunt foarte dependente, inclusiv produsele din grâu integral.

Potrivit cercetătorilor, doar 2 felii de pâine integrală pot crește glicemia cu mai mult decât 2 linguri de zahăr.

3. Cușcuș

Cușcușul poate părea ca cerealele integrale, dar realitatea este că nu este mult diferit de grâul rafinat. Fără nutrienți, doar calorii.

Bonus: Germeni de cereale crude

Aceasta este cea mai înaltă calitate a cerealelor. În acest fel, toate vitaminele și mineralele care aparțin acelui tip de cereale sunt la cel mai înalt punct absolut.

Încolțirea boabelor amplifică nutrienții principali ai cerealelor și facilitează digestia. Îi poți cultiva cu ușurință singur.

Înmuiați cerealele integrale crude peste noapte;
Clătiți-le bine
Înfășurați-le în tifon umed;
Se lasă 12-24 ore, în funcție de boabe, ținându-le ferite de lumina directă a soarelui;
Clătiți-le
Le poți mânca crude sau gătite.

 




Categorii