Panificatie

Croasante moi excelente: au gust ca provenind dintr-o brutărie franceză

 

 

Croasante moi excelente: au gust ca provenind dintr-o brutărie franceză

 

Tuturor le place ceva diferit la micul dejun. Unii preferă micul dejun sărat, în timp ce alții preferă micul dejun dulce. Dacă al 2-lea caz vi se aplică, încercați să coaceți acasă aceste cornuri, care sunt minunat de moi.

Dacă te gândești uneori la ce ai putea mânca la micul dejun, poate ai putea încerca o rețetă ca să ai mereu micul dejun gata. Un exemplu pot fi aceste croissante moi, care îți vor încânta papilele gustative dimineața și dacă le vei completa cu cafea sau ceai, ziua ta va începe cu siguranță mult mai bine.

 

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 1 buc gălbenușuri
  • 15 g de drojdie
  • 50 g de unt
  • 100 g zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou
  • 800 g de făină
  • 100 ml ulei vegetal

Mod de preparare:

Pregătiți mai întâi toate ingredientele, astfel încât să aveți totul la îndemână. Apoi ia o oală și toarnă lapte în ea. Se incinge treptat pe aragaz si cand este putin caldut se adauga drojdia, ouale, zaharul si uleiul. Apoi amestecați totul bine cu un tel și asigurați-vă că toate ingredientele se dizolvă în lapte.

Odată ce amestecul este amestecat, adăugați mai multă făină, dar adăugați-o treptat. Apoi sare si framanta aluatul, care nu trebuie sa se lipeasca. Drept urmare, aluatul ar trebui să aibă toate ingredientele frumos conectate și să nu se lipească de degete în niciun fel. Când se obține acest rezultat, se lasă aluatul într-un bol într-un loc cald timp de aproximativ 3 ore și se acoperă vasul cu un prosop curat.

  

aluat de croissant

Întindeți aluatul pentru croissant

După timpul necesar pentru ca aluatul să crească, amestecați din nou aluatul și modelați-l într-un dreptunghi gros. Lăsați aluatul sub folia alimentară încă 15 minute . Între timp, topiți untul într-o baie de apă și apoi ungeți aluatul rulat cu untul. Apoi tăiați întregul aluat în triunghiuri ca o pizza.

coacerea croissantelor

Modelați aluatul în cornuri

Odată ce ai tăiat aluatul în triunghiuri individuale, pur și simplu adună-le împreună ca și cum ai face un melc. Asezati apoi croissantele individuale pe o tava tapetata cu hartie de copt . Cand toate croissantele sunt pe tava, mai lasam putin aluatul sa creasca. La final, ungeți croissantele cu ou bătut și coaceți-le în cuptorul încins la 200°C timp de 35 de minute.

croissant rezultat rupt

Pofta buna!

 

  Sursa

 




Categorii