Retete de Mancaruri

O rețetă italiană, dar făcută românește: Lasagna cu cartofi!

 

 

 

 

Denumirea de lasagna provine din specialiatatea bucătăriei italiene, caracteristica principală a acestei mâncări deosebite este poziționarea ingredietelor în straturi. Noi ne-am inspirat și am pregătit rețeta în stil românesc. Rezultatul este nemaipomenit de gustos și foarte ușor de preparat.

 

Ingrediente:

5 bucăți Cartofi
200 g Șuncă
200 g Mozzarella
200 g Smântână
150 g Cașcaval
150 g Bacon
2 linguri Pătrunjel
2 bucăți Ouă
1 linguriță Sare
0,5 linguriță Piper negru măcinat

Mod de preparare:

  1. Cartofii curățați feliați-i și asezonați cu sare și piper.
  2. Într-o tavă unsă cu ulei aranjați ingredientele pe straturi. Puneți feliile de cartofi primul strat, apoi puneți șunca feliată și feliile de mozzarella.
  3. Din nou puneți un strat de cartofi, șuncă și mozzarella. Deasupra puneți baconul, pătrunjelul tăiat mărunt și cașcavalul.
  4. Amestecați smântâna cu ouăle, turnați conținutul obținut peste lasagna de cartofi.Puneți la cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 180 °C.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

 

Sursa: Savuros




Categorii