Panificatie

Pâinea îţi îmbolnăveşte inima. Câtă pâine să mâncăm zilnic?

 

 

 

 

În urma unei cercetări ştiinţifice, experţii au descoperit că cerealele de tipul grâului pot creşte nivelul colesterolului „rău” cu până la 60%. Acest tip de colesterol este asociat cu bolile cardiace şi cele cardiovasculare, care sunt principalii ucigaşi ai secolului 21.

Din păcate, sărăcia ne obligă să mâncăm din ce în ce mai mult şi mai prost. Aşa se face că în urma unui sondaj realizat recent în ţara noastră a ieşit la iveală că românul de rând consumă nici mai mult nici mai puţin de 100 de kilograme de pâine pe an. Mâncăm fără să ne hrănim iar acest lucru se reflectă în sănătatea noastră. Suntem pe primele locuri în Europa la bolile de inimă, la cele cerebrovasculare, la cancer şi obezitate.

Din păcate, un alt fenomen a luat locul pâinii, şi anume covrigii calzi de la colţ de stradă. Aceştia au devenit alimente de bază la locul de muncă, fiind ieftini şi săţioşi (pe termen scurt). Cu regret afirm acum că m-am numărat şi eu printre purtătorii de covrigi în geantă, ştiind că ţin de foame cu bani puţini, dar care mi-au făcut atât de mult rău …

Câtă pâine avem voie să mâncăm zilnic?

Nevoile pot diferi de la o persoană la alta, în funcţie de vârstă, greutate şi regimul alimentar, motiv pentru care nu există o cantitate zilnică recomandată.

Însă, este unanim acceptat că o cantitate de 100-150 de grame (3-4 felii) de pâine consumată zilnic este mai mult decât suficientă pentru a aduce organismului glucidele de care are nevoie, cu condiţia ca pâinea să fie integrală bineînţeles.

 

Sursa: CSID




Categorii