Sarbatoarea Pastelui

Pasca minunata a bunicii cu branza dulce si stafide

 

 

 

 

Ingrediente: 

  • 600 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 260 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la lamaie si portocala

pentru umplutura:

Pasca cu branza dulce si stafide

  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 80 gr stafide
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom
  • 1 plic de zahar vanilat

pentru uns deasupra:

  • 1 galbenus
  • cateva linguri de lapte

 

Mod de preparare:

Mai intai am frecat drojdia cu o lingura de zahar si am amestecat-o cu putina faina, lasand-o apoi la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent si acoperita cu un prosopel curat. Cam jumatate de ora. Untul l-am topit si l-am amestcat cu laptele caldut si coaja de lamaie si portocala. Intr-un vas am pus faina cu sarea si am turnat amestecul de lapte si unt. Am pus galbenuurile, drojdia dospita, si am inceput sa framant. Cand s-au incorporat toate am inceput sa presar zaharul si sa tot framant.

Cand aluatul a crescut l-am desartat pe planseta de lucru si l-am impartit in doua parti. Din una am facut o foaie rotunda, pe care am pus-o in forma de 26cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Din cealalata bucata, mai micuta, am facut trei snururi. Doua le-am dat unul peste altul, formand un snur rasucit, pe care l-am pus de jur imprejururl formei rotunde. Cu o lingura am pus umplutura formata din ingredientele  date mai sus. Peste umplututa pus o cruce facuta din cel de al treilea snur. Am uns bine cu un galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte si am dat tava la cuptor. Aveti grija sa incalziti bine cuptorul inainte de a baga tava. Am copt pasca cam 45-50 minute, la 180 grade, depinde de cuptor.

 

Imagini pentru pasca cu stafide

 

Pofta buna!

Hristos a inviat!

 

Sursa: Retete culinare din Tara bucatelor




Categorii