Placinte si Rulade

Placinta delicioasa cu dovleac si mac

 

 

 

 

Ingrediente

pentru foi:

10 linguri lapte
7 linguri zahar
10 linguri ulei
1 ou
faina cat cuprinde (500-600 gr)
1 lingura seminte de mac
1 lingurita si jumatate bicarbonat
1 lingura otet

umplutura:

1 dovleac pentru placinta (al meu a avut cam 2,5 kg)
5 linguri rase zahar (daca dovleacul nu este foarte dulce,puteti pune mai mult)
1 plic zahar vanilat
miez seminte de dovleac
1 lingura gris

 

Mod de preparare:

Dovleacul curatat de coaja, se da pe razatoare(sau la robot), apoi se pune pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie bine. Tragem dupa foc si adaugam grisul. Il lasam sa se raceasca,apoi adaugam semintele de dovleac prajite putin. Daca va place scortisoara puteti adauga o lingurita.

Laptele,uleiul si zaharul le punem intr-un vas pe foc si le lasam sa dea in 3-4 clocote. Lasam sa se racoreasca si adaugam macul,oul,bicarbonatul stins cu otet si la final faina.Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios. Se imparte aluatul in doua parti. Intindem cu sucitorul prima foaie foarte subtire,apoi punem jumatate din umplutura si o rulam. Asa procedam si cu cea de-a doua foaie.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute. Pentru a nu se arde, deasupra puneti hartie de copt.
O taiem numai dupa ce s-a racit.

 

Pofta buna!

 

Sursa :In bucataria Cameliei




Categorii