Sfaturi utile

7 obiceiuri dăunătoare care te îmbătrânesc fără ca tu să îți dai seama

 

 

7 obiceiuri dăunătoare care te îmbătrânesc fără ca tu să îți dai seama

 

Cu timpul înaintăm în vârstă, iar odată cu vârsta apare îmbătrânirea pielii. Nimeni nu vrea ca bătrânețea să i se citească pe față, așa că apelăm la creme și la tot felul de tratamente anti-îmbătrânire.

Ei bine, înainte de a-ți comanda noua cremă de întinerire a ochilor în valoare de 300 lei, ar trebui ca mai întâi să îți reexaminezi obiceiurile zilnice. Lucrurile pe care le faceți în fiecare zi, pot contribui enorm la procesul de îmbătrânire. Iată care sunt cele șapte obiceiuri dăunătoare care te-ar putea îmbătrâni:

Te suprasoliciți

Deși a fi foarte activ și capabil de a executa mai multe sarcini în același timp cu succes este un atuu excelent pentru un CV, nu este la fel de grozav și pentru corpul tău. Multitasking-ul (a face mai multe lucruri deodată) te face să creezi mai mult stres.

Studiile au arătat că stresul cronic crește producția de radicali liberi sau molecule instabile care deteriorează celulele și cauzează îmbătrânirea. Încercați să respirați pofund și să luați lucrurile cu calm, ocupându-te de ele pe rând.

Mănânci multe dulciuri

E adevărat…acele fursecuri de la chioșcul din mall miros delicios și nu vă putem învinui că ați luat acasă o pungă pentru mai târziu. Dar, pe lângă faptul că adaugă kilogame în plus corpului tău, aceste produse de patiserie dulci pot adăuga ani pe fața ta.

Moleculele de zahăr se atașează de fibrele proteice din celulele noastre, provocând procesul de deteriorare denumit glicație. Acest lucru poate duce la pierderea sănătății tenului, a strălucirii, pierderea tonusului, umflarea, creșterea numărului liniilor fine, apariția cearcănelor și a ridurilor sau a dimensiunii porilor și a pierderii contururilor feței.

Nu dormi bine

Netflix a schimbat jocul, permițând lansarea simultană a tuturor episoadelor din serialele lor, iar mulți dintre noi plătim prețul cu nopțile nedormite petrecute în timp ce ne uităm la ultimul serial. Dar a îți lipsi organismul de somnul necesar în fiecare noapte nu numai că provoacă cearcăne, ci îți poate scurta și viața, conform studiilor.

În plus, simptomele privării de somn includ lipsa de energie din timpul zilei, încetineală mentală, probleme de atenție sau creștere în greutate. Pentru a evita aceste reacții adverse, încercați să aveți cel puțin șapte ore de somn pe noapte.

Îți petreci cea mai mare parte a zilei așezat

Dacă lucrați într-un birou, probabil că vă petreceți cea mai mare parte a zilei stând pe scaun, la birou. Dacă nu reușiți să ajungeți la sală sau să faceți cel puțin o plimbare o dată pe zi, este posibil să vă puneți în pericol.

Un stil de viață sedentar a fost asociat cu un risc crescut de boli de rinichi, boli cardiovasculare, obezitate și cancer. Exercițiile fizice regulate vă ajută să vă reduceți riscul de îmbolnăvire și să trăiți mai mult, potrivit unui studiu al British Journal of Sports Medicine. Participanții la studiu care au făcut  150 de minute de sport pe săptămână au trăit cu 10-13 ani mai mult decât cei care au fost în mare parte inactivi.

Nu folosești protecție solară suficient de des

Mulți cred că trebuie să aplice protecție solară doar înainte de o zi la plajă. GREȘIT! de fapt, ar trebui să o aplicați aplicați în fiecare zi (și da, asta înseamnă și iarna!).

Fie că mergi la serviciu, fie că te plimbi,  fie că duci câinele la plimbare, vă expuneți riscului de deteriorare a pielii dacă nu purtați protecție solară. Prima cauză a îmbătrânirii premature și a ridurilor este expunerea la ultraviolete, care poate fi prevenită printr-o aplicare rapidă a unei ceme cu SPF 30, sau 50.

Porți prea mult machiaj

Da, știu. Ai crezut că machiajul ar trebui să te ajute să arăți mai tânără! Oh, dezamăgire. Purtarea unor cantități excesive de machiaj, mai ales dacă este pe bază de ulei, poate înfunda porii și poate provoca erupții.

În plus, utilizarea zilnică a produselor cu parfumuri, substanțe chimice iritante sau agenți alcoolici vă poate usca pielea și îndepărta uleiurile sale naturale. Acest lucru cauzează – ați ghicit – îmbătrânirea prematură și apaiția nedoritelor riduri.

Dormi cu fața în jos

Mulți dintre noi facem asta, și nici măcar nu ne dăm seama cât de mult ne afectează tenul. La urma urmei, când tot ce îți dorești este un somn odihnitor, ce rost are să îți mai faci griji cu privire la poziționarea feței pe pernă?

Ar trebui să fim cu toții puțin mai conștienți. Dormitul pe burtă sau lateral cu fața afundată confortabil în pernă poate cauza riduri și poate accelera îmbătrânirea. Acest lucru este valabil mai ales dacă dormiți pe aceeași parte a feței în fiecare seară, deoarece colagenul și țesutul conjunctiv al feței devin mai slabe odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce face ca fața dvs. să revină la forma minunată de dinainte, așa cum a făcea cu mult timp în urmă.

 

Sursă




Categorii