Creme si Budinci

Rețetă italiană simplă: amestecați roșiile, untul și usturoiul cu busuioc. Veți obține cea mai delicioasă tartină pe care ați mâncat-o vreodată

 

 

Rețetă italiană simplă: amestecați roșiile, untul și usturoiul cu busuioc. Veți obține cea mai delicioasă tartină pe care ați mâncat-o vreodată

Doar patru ingrediente și câteva minut. Acesta este costul preparării unui preparat italian delicios și ușor, care face ca fiecare produs de patiserie să aibă gust de delicatese dintr-un restaurant elegant.

După cum spune clasicul, există frumusețe în simplitate. Bucătăria italiană pare să se bazeze pe acest motto. Dovadă în acest sens este și această tartină cu unt din roșii uscate, busuioc și usturoi . Aceste ingrediente creează o armonie perfectă, pe care o veți aprecia în produsele cumpărate din magazin, dar mai ales în produsele de patiserie de casă.

 

Ingrediente:

unt – 200 g
roșii uscate – 60 g
busuioc proaspăt – 2 crenguțe
usturoi – 1 până la 2 căței
Sare dupa gust

 

Mod de preparare: 

Inainte de a incepe sa faceti tartina, scoateti untul din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte pentru a se inmuia si sa poata fi batut usor. Apoi puneți-l într-un castron și bateți-l cu un mixer de mână până obțineți o cremă netedă și ușor spumoasă.

Scoateți roșiile uscate la soare din marinată și lăsați-le să se scurgă. Tăiați-le în bucăți mici și adăugați-le în vasul cu untul bătut. Curățați usturoiul și tăiați-l mărunt cu un cuțit. Rupeți frunzele de busuioc de pe tulpină, stivuiți-le una peste alta și faceți o rolă din ele. Se taie apoi fâșii subțiri, pe care le arunci în bol cu ​​viitorul întins împreună cu usturoiul.

Se amestecă bine toate ingredientele, se acoperă vasul cu folie alimentară și se pune la frigider să se răcească. Folosește crema pentru a face sandvișuri  sau baghete, dar este excelentă și pentru tartine și sandvișuri de casă.

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii