Retete de Mancaruri

Această rețetă cu siguranță nu te va dezamăgi. Parjoale suculente și fragede din carne tocată, la cuptor

 

 

Această rețetă cu siguranță nu te va dezamăgi. Parjoale suculente și fragede din carne tocată, la cuptor

 

Ingrediente:

  • Carne tocată de vită – 500 g;
  • Carne de porc tocată – 500 g;
  • Ceapa – buc.;
  • Ou – 2 buc.;
  • Crema – 100 ml;
  • Pătrunjel – o grămadă;
  • Muștar de Dijon – linguriță;
  • Usturoi uscat – linguriță;
  • Piper negru – un praf;
  • Nucsoara – un praf;
  • Pesmet – 140 g;
  • Sos Worcestershire – 1/2 linguriță. l.
  • Sare – ½ linguriță.

 

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt, se caleste ceapa cu un praf de sare intr-o tigaie cu putin ulei vegetal timp de 3 minute. Rupeți ouăle într-un bol, adăugați muștar de Dijon, turnați smântâna și amestecați.

Turnați usturoiul uscat, sare, piper negru, nucșoară în amestec, turnați sosul Worcestershire și amestecați. Se toarnă biscuiții în amestec și se amestecă până devine o pastă.

Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă în pastă împreună cu ceapa prăjită. Adăugați ambele tipuri de carne tocată în pastă, frământați și bateți amestecul pentru parjoale.

Pentru a verifica gustul cărnii tocate, puteți găti un mica parjoala și o puteți gusta. Daca parjoale iti satisfac gustul, noi formam cam de 80 de grame.

Puneți-le  pe o foaie de copt și acoperiți-le în prealabil cu hârtie de copt.

Puneți-le la frigider pentru o jumătate de oră. Apoi încălziți tigaia și adăugați ulei vegetal. Puneți cotleturile și prăjiți pe ambele părți timp de 2-3 minute.

Puneți parjoale înapoi pe tava de copt și turnați uleiul rămas deasupra. Coaceți cotleturile la cuptor la 180 de grade timp de 10-12 minute.

Acestea se potrivesc de minune cu piure de cartofi cu smântână și o notă de usturoi.

Inainte de servire va recomandam sa acoperiti parjoale cu folie timp de 5 minute, astfel incat vor fi mai suculente.

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii