Preparate fara carne

Sarmale in foi de vita cu praz si ciuperci

 

 

 

 

Ingrediente:

1 kg ciuperci

1/2 kg praz

frunze de vita

100 gr orez

100 gr bulion

1 legatura marar

2 linguri malai

sare, piper

cimbru, boia

 

Mod de preparare:

Tocam prazul si ciupercile cat mai marunt. Prazul il calim in putin ulei pana se inmoaie, apoi adaugam ciupercile si le calim si pe ele putin.

Adaugam orezul, mararul tocat marunt, bulionul si condimentele si mai lasam pe foc 10-15 minute. Adaugam apoi malaiul, omogenizam si lasam sa se raceasca. Frunza de vita o oparim cu apa fiarta si o lasam apoi sa se scurga. Pe frunza de vita punem o lingurita de umplutura si impachetam sarmaluta avand grija sa fie bine stransa la capete. Punem pe fundul oalei cateva frunze de vita apoi asezam sarmalele. Adaugam 2 linguri bulion, acoperim cu cateva frunze de vita, punem apa cat sa le cuprinda si dam la cuptor la foc mic.

 

Pofta buna !

 

Sursa :  Bucatarescu Caietul cu retete




Categorii