Desert

Sunt foarte bucuroasa ca am gasit una dintre cele mai iubite prajituri. Prajitura cu crema de vanilie si piersici

 

 

 

 

Ingrediente:

Aluat:

4 oua
200 grame zahar pudra
200 grame faina
100 ml ulei
100 ml apa
1 plic praf de copt

Crema:

1.5 litru lapte
3 plicuri budinca de vanilie
10 linguri zahar
500 grame smantana de consistenta mai groasa
1 borcan compot de piersici

Decor:

300 grame frisca
Ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Crema:

Pregatiti cele trei plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 3 plicuri se amesteca cu cele 10 linguri de zahar si cu 12 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecaul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).

Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.Imagini pentru персиковый торт
Cu ajutorul unui mixer incorporati smantana in budinca de vanilie racita.
Scurgeti bine bucatile de piersici din compot, apoi taiati-le in bucatele mici.

Aluatul:
Intr-un castron mixati galbenusele impreuna cu zaharul pana obtineti o compozitie omogena.
Adaugati apoi uleiul si apa.
Mixati bine ingredientele.
Intr-un alt castron mixati faina cu praful de copt.
Bateti albusele spuma intr-un al treilea castron.
In castronul cu galbenusuri, zahar, apa si ulei, adaugati alternativ faina+praful de copt si albusele batute spuma.
Mixati pana obtineti un aluat omogen.
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara de copt (33×23 cm).
Turnati aluatul obtinut anterior si dati-l in cuptorul incins la 175 grade Celsius timp de 10 minute sau pana se rumeneste usor.
Turnati crema obtinuta anterior din budinca de vanilie+ smantana peste blatul scos din cuptor, racit complet.
Puneti bucatele de piersici din compot taiate si scurse anterior, in crema pusa peste aluat.
Nivelati si deasupra cremei asezati frisca.
Peste aceasta puneti ciocolata rasa.
Dati Prajitura cu crema de vanilie si piersici la frigider cel putin doua ore inainte de a o taia in bucati.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Avram Florea




Categorii