Ciorbe, supe si borsuri

Supa de usturoi și ghimbir învinge virusurile comune, vindeca raceala si gripa. Te pune pe picioare dupa orice boala

 

 

 

 

Aceasta supa delicioasa elimina rapid din corp aproape orice virus infectios! Principalul ingredient de preparare este usturoiul, care se numara fara indoiala printre cele mai sanatoase alimente de pe planeta, si care este recunoscut pentru efectul sau antiviral puternic datorat in special alicinei.

Beneficiile uimitoare ale alicinei

Un studiu recent efectuat de cercetatorii de la Universitatea Washington a demonstrat ca usturoiul anihileaza bacteriile tipice cauzatoare de toxiinfectii alimentare de 100 de ori mai eficient decat doua dintre antibioticele farmaceutice de prima linie.

La zdrobirea usturoiului se declanseaza o reactie chimica prin care aliina se transforma in alicina. Studiile stiintifice arata ca alicina contribuie la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, si ca previne chiar formarea cheagurilor de sange. Compusii chimici din componenta bulbilor de usturoi distrug un spectru larg de organisme, printre care si bacteriile si virusurile cauzatoare de otite, raceli comune si gripe. Potrivit cercetarilor, usturoiul este util inclusiv pentru vindecarea bolilor digestive si a diareei. Mai mult, exista dovezi stiintifice care sugereaza ca usturoiul ar putea preveni pana si imbolnavirile de cancer.

Iata ce a declarat Helen Bond, consultant pe probleme de nutritie si purtator de cuvant al Asociatiei Britanice pentru Alimentatie:

„Proprietatile antibacteriene si antifungice ale acestei chimicale se cunosc de multa vreme. Din acest motiv, oamenii presupun ca este usturoiul este bun pentru intarirea sistemului imunitar, asa ca foarte multi il paseaza, il amesteca cu ulei de masline si il intind pe paine. Problema este ca nu exista dovezi concludente care sa ateste ca alicina folosita astfel are aceleasi efecte benefice scontate.”

Chiar si asa, majoritatea specialistilor sunt ferm convinsi ca usturoiul crud vindeca raceala si gripa. Cu cateva luni in urma, o investigatie de proportii a unei binecunoscute organizatii de cercetare globala, Cochrane Database, a descoperit ca suplimentarea aportului de usturoi pe timpul iernii poate scurta durata de manifestare a simptomelor de raceala de la cinci zile si jumatate la patru zile si jumatate. 

 

Nota: cantitati pentru 4 portii

Ingrediente:

  • 26 de catei de usturoi (nedecojiti)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri sau ¼ de pachet de unt organic
  • 1/2 lingurite de piper cayenne
  • 1/2 cana de ghimbir proaspat
  • 2 1/4 cani de ceapa taiata rondele
  • 1 1/2 lingurite de cimbru proaspat tocat
  • 26 de catei de usturoi (decojiti)
  • 1/2 cana de lapte de cocos
  • 3 1/2 cani de bors de legume
  • 4 felii de lamaie

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune 26 de catei de usturoi intr-un vas de yena, dupa care adauga 2 linguri de ulei de masline si sare de mare. Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace ingredientele pana la rumenirea si fragezirea usturoiului, adica in jur de 45 de minute. Tine amestecul la racit.

Topeste untul intr-o oala incapatoare la foc moderat spre mare. Adauga ceapa, cimbrul, ghimbirul si piperul cayenne si caleste-le putin pe foc, nu mai mult de 5-6 minute. Rastoarna apoi in oala usturoiul copt impreuna cu cei 26 de catei de usturoi crud si mai caleste totul timp de 3 minute.

Adauga borsul de legume, acopera vasul si fierbe amestecul la foc mic timp de 20 de minute. Portie cu portie, paseaza bine supa in robotul de bucatarie pana capata o consistenta subtire si omogena. Asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust. Stoarce 1 felie de lamaie in fiecare bol de servire si supa este gata!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Secretele.com




Categorii