Torturi

Tort egiptean

 

 

Imagini pentru tort egiptean

 

Mod de lucru :

Am facut 3 blaturi separate

6 albusuri

6 linguri de zahar

1 si 1/2 linguri faina

120 g alune de padure macinate

adica pentru fiecare blat am folosit:

2 albusuri

2 linguri de zahar

1/2 lingura faina

40 g alune de padure macinate

eu am avut 2 forme de blat la fel (adica au avut diametrul de 24 de cm) si am facut dintr-odata compozitie pentru 2 blaturi si le-am copt pe amandoua odata, apoi pe al treilea

in primul rand am macinat alunele usor prajite, le-am amestecat cu faina si am pus deoparte, am incalzit cuptorul la 170 C

intr-un bol am batut albusurile spuma impreuna cu zaharul

peste care am pus amestecul de alune si faina

compozitia rezultata am intins-o pe fundul a 2 forme de tort cu inel detasabil

formele le-am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute

dupa ce am terminat cu cele 3 blaturi, am purces la pregatirea primei creme adica:

6 galbenusuri

6 linguri zahar

2 pliculete zahar vanilat sau 1 baton vanilie

2 linguri amidon

340 ml lapte

170 g unt

 

Intr-o craticioara am amestecat galbenusurile cu zaharul, vanilia (in cazul meu, baton de vanilie), laptele si amidonul si le-am pus pe foc sa fiarba.

Cand compozitia s-a ingrosat ca pentru budinca am stins focul si am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, am incorporat untul.

Pentru crema de praline am folosit:

200 g zahar

200 g frisca lichida

140 g alune de padure

 

intr-o tigaie mai mica am caramelizat zaharul

caramelul obtinut l-am turnat pe o foaie de copt si l-am lasat la racit

intre timp am prajit usor si restul de alune de padure, apoi le-am tocat mare

am dezlipit caramelul de pe foaia de copt si l-am spart in bucati, l-am amestecat cu alunele  mari si le-am combinat cu frisca batuta.

 

montatul a fost in felul urmator:

prima foaie de blat, un sfert din crema de oua

Imediat peste crema de oua a urmat crema de caramel si alune, apoi iar foaia de blat, iar cele 2 tipuri de creme, blat, creme, la final trebuie sa avem crema de praline.

Foarte mult nu l-am ornat, am topit 2 linguri de zahar si din caramel am “tras” niste fire, iar din crema de galbenusuri ramasa am spritat pe niste rozete la baza tortului.

l-am dat la rece pana l-am servit, intre timp firele de caramel s-au mai topit la frigider.

Dar daca totusi optati pentru caramel, va sfatuiesc sa puneti “moatzele” de caramel numai inainte de servire

crema delicioasa si pufoasa, praline delicioase cu alune de padure si apoi iar blat crocant …  o simfonie de gusturi!

Sursa : Andreea’s Chinesefood




Categorii

loading...
error: Content is protected !!