Ingrediente:
800 gr piept de pui spalat
4-5 cartofi medii
1 pahar de lapte
4 rosii mai mici
2 cepe potrivite
3 catei de usturoi curatati
2 oua
2-3 linguri smantana de tara
200 gr cascaval
piper negru, proaspat rasnit
sare dupa gust
patrunjel tocat (pentru decor)
Mod de preparare:
Taie pieptul de pui in bucati mai mari sau mai mici, dupa plac, si pune-le vreo 2 ore in lapte (carnea va fi mai moale). Tapeteaza cu folie de aluminiu 2-3 tavi rotunde, mai inalte, apoi unge-le cu putin ulei.
Curata cartofii, spala-i si taie-i rondele. Dupa ce ii potrivesti de sare si piper, pune-i in formele de copt. Taie ceapa rondele subtiri si pune-o si pe ea. Presara piper si sare dupa gust, apoi adauga bucatile de carne.
Mixeaza smantana cu cele doua oua. Imparte sosul n mod egal intre tavi. Spala rosiile, taie-le rondele si pune-le peste carne. Adauga usturoiul tocat marunt si cascavalul dat pe razatoare. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 45-50 de minute. Inainte de servire presara patrunjel.
Pofta buna!
Sursa: Colectionarul