Desert

Tort pentru diabetici

 

 

 

 

Zaharul este dusmanul nostru in lupta cu kilogramele in plus si consumat in exces ne distruge dantura.

Zaharul, aceasta placere dulce ne aduce in organism numai calorii goale. Consumat in exces ne poate aduce boli grave precum  obezitate, hipertensiune si diabet.

Iar astazi m-am gandit la o reteta de tort pentru diabetici care nu contine zahar. Acest tort poate fi pregatit si de persoanele care sunt la dieta sau pur si simplu vor sa adopte un stil de viata sanatos. Asa ca mai jos am sa va scriu reteta pas cu pas.

 

Ingrediente:

5 galbenusuri crude
3 galbenusuri rascoapte
3 albusuri
3 pastile de zaharina
150 g de unt
100 g de nuci
4 mere
esenta de rom

 

Mod de preparare:

Mxam untul spuma cu 2 pastile de zaharina sfaramitate. Dam pe razatoare galbenusurile rascoapte si le amestecam cu galbenusurile crude. Intr-un bol punem untul frecat spuma cu zaharina si il amestecam bine cu compozitia de galbenusuri.

Adaugam esenta de rom si nucile macinare si amestecam totul bine. Intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt punem compozitia. Incalzim cuptorul si punem la copt blatul pentru 40 de minute, focul trebuie sa fie potrivit. Dupa scurgerea timpului scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Intre timp batem cele 3 albusuri spuma cu un praf de sare si o pastila de zaharina zdrobita. Amestecam pana ce zaharina s-a topit. Spalam merele fara sa le curatam de coaja pentru ca in ea sunt multe vitamine si le dam pe razatoare.

Le punem intr-o strecuratoare si le lasam 20 de minute sa se scurga zeama din ele. Punem merele rase peste albusurile batuta spuma si le amesteca. Dupa ce blatul s-a racit il punem pe un platou si il imbracam cu spuma de mere. Dupa cum vedeti este o reteta usoara si poate fi servita si de cei care au diabet si au pofta de ceva dulce.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa: Colectionarul




Categorii