Checuri

Prăjitură cheesecake cu zmeură – Pufoase și delicioase

 

 

Prăjitură cheesecake cu zmeură – Pufoase și delicioase

 

Prajitură cheesecake cu ciocolată albă și zmeură – este una dintre retetele mele favorite de cheesecake. Ciocolat alba si zmeura ii dau o savoare aparte, motiv pentru care iti recomand si tie sa faci aceasta reteta.

Am pus mai jos lista completa de ingrediente (exact asa cum am facut-o eu) si fiecare pas necesar in prepararea acestei prajituri. Spor la prajiturit si pofta buna!

 

Ingrediente:

  • O cana de biscuiti de ciocolata sfaramati
  • Trei linguri de zahar alb
  • Un sfert de cana de unt topit
  • 300 de grame de zmeura
  • Doua linguri de zahar alb
  • Doua lingurite de amidon din porumb
  • O jumatate de cana de apa
  • Doua cani de chipsuri de ciocolata alba
  • O jumatate de cana de smantana
  • 240 de grame de crema moale de branza
  • O jumatate de cana de zahar alb
  • 3 oua
  • O lingurita de esenta de vanilie

 

Mod de preparare: 

  1. Intr-un bol de dimensiuni medii, amesteca impreuna biscuitii sfaramati, 3 linguri de zahar si untul topit. Tapeteaza fundul unei tavi de 23 de cm cu acest amestec.
  2. Intr-o cratita, amesteca zmeura, doua linguri de zahar, amidonul de porumb si apa. Adu-le la fierbere si lasa-le sa fiarba sau pana cand se ingroasa sosul. Strecoara sosul printr-o plasa de strecurare pentru a indeparta semintele.
  3. Incalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius. Intr-un bol metalic, pus deasupra unei cratite cu apa care da in clocot, topeste chipsurile de ciocolata alba cu smantana, amestecand ocazional, pana cand obtii un amestec fin.
  4. Intr-un bol mare, amesteca impreuna crema de branza si o jumatate de cana de de zahar pana cand obtii un amestec fin. Adauga esenta de vanilie si ciocolata alba topita. Toarna o jumatate din acest aluat peste crusta. Toarna 3 linguri din sosul de zmeura peste aluat, dupa care poti sa torni restul de aluat in tava , dupa care adaugi din nou 3 linguri din sosul de zmeura deasupra.
  5. Lasa la copt in cuptorul pregatit intre 55 si 60 de minute. Lasa prajitura la racit, dupa care o acoperi cu o folie de plastic si o lasi la frigider timp de 8 ore inainte de a o scoate din tava. Poti sa servesti prajitura cu restul de sos de zmeura.

 

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii