Bauturi

Acest ceai te poate scăpa de durerile în gât și infecții – ai nevoie de…

 

 

Acest ceai te poate scăpa de durerile în gât și infecții – ai nevoie de…

 

 

Mulți oameni nu știu, dar oregano are proprietăți vindecătoare incredibil de puternice. Acest condiment celebru este cel mai eficient remediu natural folosit la tratarea multor boli.

Ceaiul de oregano este bogat în antioxidanți precum acidul rosmarinic și timolul. Fitonutrienții protejează și revitalizează celulele deteriorate din corp. De asemenea, oregano este bogat în acizi grași omega-3, vitamina E, A, C și minerale, inclusiv fier, potasiu, magneziu, zinc și calciu.

Ceaiul de oregano are proprietăți carminative, diuretice și antifungice. Datorită proprietăților sale antiseptice, ceaiul de oregano inhibă creșterea și multiplicarea microorganismelor dăunătoare care pot ataca corpul.

De asemenea, datorită proprietăților sale calmante, ceaiul de oregano este utilizat adesea ca medicament pentru infecțiile sinusurilor, durerilor în gât și altor infecții.

Consumul regulat de ceai de oregano poate reduce nivelul colesterolului din organism. Oregano este plin de substanțe antivirale care cresc rezistența organismului, prevenind apariția multor boli.

Iată câteva dintre beneficiile ceaiului de oregano:

  • Calmează durerile de cap și durerile de spate
  • Combate infecțiile urechii și ale sinusurilor
  • Ajută la tratarea răcelii, gripei și tusei
  • Stimulează pofta de mâncare
  • Ajută la menținerea unei greutăți corporale optime
  • Tratează constipația
  • Ameliorează arsurile la stomac și oboseala
  • Tratează durerea de gât
  • Omoară paraziții intestinali
  • Calmează crampele musculare
  • Reduce inflamația
  • Îmbunătățește funcția inimii

Cum se prepară ceaiul de oregano?

Pentru a prepara ceaiul de oregano ai nevoie de 2 pahare de apă și o mână de frunze proaspete de oregano. Dacă vrei să prepari ceai din frunze uscate de oregano, folosește o lingură la un pahar cu apă.

Atât frunzele proaspete, cât și cele uscate trebuie tocate, pentru a elibera cât mai multe ingrediente active. Toarrnă apă fierbinte peste frunzele tocate și lasă la infuzat timp de aproximativ 10 minute, apoi bea ceaiul obținut.

 




Categorii