Checuri

Prăjitură delicioasă cu brânză de vaci, mac în blat si fructe (stafide, caise uscate și fructe confiate)

 

 

Prăjitură delicioasă cu brânză de vaci, mac în blat si fructe (stafide, caise uscate și fructe confiate)

 

Acest desert divin cu brânză poate fi preparat în fiecare zi – nu devine plictisitor și este pe placul absolut tuturor! Un desert cu brânză foarte delicat si pe care trebuie sa il incerci mai ales atunci cand urmeaza sa ai musafiri.

Prajitura se prepara foarte simplu si rapid iar in reteta de mai jos veti gasi totul explicat, pas cu pas si astfel ca nu aveti cum sa dati gres.

Mie imi place foarte mult iar prajiturile cu mac sunt preferatele mele insa daca nu va place macul din prajitura, il puteti exclude sau il puteti inlocui cu fulgi de cocos.

 

Ingrediente:

  • 500 g brânză;
  • 80 g unt topit;
  • 130 g smantana;
  • 4 oua;
  • 80 g zahăr (dacă preferati mai dulce, atunci 100-120 g);
  • 10-20 g zahăr vanilat;
  • 15 g amidon (poate fi înlocuit cu făină sau gris);
  • 2 lingurite suc de lamaie;
  • coaja de portocala si lamaie (optional);
  • 1/3 lingurita. turmeric (optional);
  • 30 g de mac;
  • 150 g de orice fructe uscate (de exemplu, stafide, caise uscate și fructe confiate);
  • pentru decor: fulgi de nuca de cocos sau ciocolată rasă (opțional).

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer amestecați untul topit, brânza, smântâna, turmericul, zeama de lămâie, zahărul și zahărul vanilat.

Se adauga amidonul si se amestecă cu un mixer. Acum adaugam ouale, rand pe rand, mixandu-se dupa fiecare ou.

Pune o mică parte din compozitie într-un castron si adăugați semințele de mac, amestecați.

Turnați fructele uscate (taiate cubulete) în compozitia principală, adăugați coaja de lamaie sau portocala, dacă doriți si amestecați.

Se toarnă compozitia cu semințe de mac într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

Peste aceasta se toarna compozitia cu fructe. Coaceți desertul cu brânză într-un cuptor încălzit la 160 ° C pentru aproximativ 40-50 de minute.

Timpul de coacere, desigur, depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră. Pe fundul cuptorului, dacă se dorește și este necesar, puteți pune un recipient cu apă.

Dacă blatul începe să se ardă, după aproximativ 30 de minute de coacere, pur și simplu acoperiți-l cu folie.

Răciți complet desertul iar mai apoi puneți-l la frigider pentru 2-3 ore pentru ca prajitura să-și mențină mai bine forma și puteți servi!

La servire puteti orna prajitura cu fulgi de cocos sau ciocolată rasă, după gust.

 

Poftă bună!

 

Sursă 




Categorii