Aperitive si Gustari

Voi cum puneti ardeii pentru iarna? Eu va spun mai jos cum pregatesc Ardei iuti in otet

 

 

 

 

 Ingrediente:

– ardei iute

– otet

– apa

Am spalat ardeiindi le/am scurtat coditele

I-am asezat in borcane cat de inghesuiti am putut

Am turnat peste ei o treime de borcan apa si doua treimi otet. Gata!!!! I-am dus la camara.

 

Alt fel de ardei iute la borcan

 

Ingrediente:

– 500 g ardei iute

– 3 cepe (eu am pus ceapa rosie)

– 1 morcov

– 3 sau 4 legaturi leustean si/sau marar

– 1 lingura zahar

– 4 linguri sare de sac

– otet

Am spalat si tocat ardeii…. i.am si curatat de seminte, dar fara sa insist in cel mai mic detaliu…

Am curatat si taiat fideluta ceapa, am curata si taiat rondele morcovul si am tocat leusteanul. In ultimul moment am renuntat la marar si bine am facut, dar data viitoare voi face cateva borcane si numai cu marar.

 

Am adaugat sarea si zaharul…

Am amestecat bine…

 

Am pus in borcane, am indesat putin si am turnat otet cat a incaput astfel incat borcanul sa fie plin.

Se mai adauga otet daca este cazul si se pun capacele. GATA! Nu se sterilizeaza!

Parerea mea este ca sunt foarte, foarte buni si ca arata bine si sunt… “ALTFEL” 🙂

Cu o ciorba de oricare ar fi ea, dar mai ales cu o ciorba de fasole boabe – merg de mi-nu-ne.

 

Pofta buna!

 




Categorii