Ciorbe, supe si borsuri

Zarzavat pentru iarna la borcan – Ce sa pui in ciorbe si supe

 

 

 

 

Ingrediente:

3 kg rosii bine coapte
1,5 kg morcov 1,5 kg ardei kapia si gras , amestecati
2 bucati telina cu tot cu frunze
2 legaturi leustean
3 liguri sare mare
2 pliculete conservant

 

Mod de preparare:

Punem intr-un castron mare ,rosiile spalate si taiate in cubulete dar nu foarte mici cu tot cu coaja.Peste ele adaugam morcovul si telina date pe razatoarea cu gauri mari,ardeiul taiat si el cubulete, verdeata tocata si deasupra sarea si conservantul. Amestecam bine ,bine ,apoi lasam 10-15 minute ca sa isi lase zeama .Punem in burcane zarzavatul si zeama ramasa in castron o impartim la toate borcanele.Inchidem bine capacele si le depozitam intr-un loc racoreos si intunecat pana la iarna.
Daca nu va place cu conservant,desi tine foarte bine , atunci dupa ce ametecati toate ingredientele,umpleti borcanele si le fierbeti.

 

Pofta buna! 

 

Sursa: cufarul cu bucurii 




Categorii