Desert

Prăjitură fină, usoară, cu mandarine, frișcă și iaurt, totul fiind acoperit cu o glazură delicioasă de ciocolată

 

 

Prăjitură fină, usoară, cu mandarine, frișcă și iaurt, totul fiind acoperit cu o glazură delicioasă de ciocolată

 

Oricât nu ne-ar plăcea să preparăm deserturi fără coacere ce au ca ingredient comun biscuiții, în loc de blatul copt, uneori avem nevoie de ceva cu adevărat delicios. Ei bine, noi vă propunem un alt desert care nu implică deloc cuptorul sau aragazul și nu conține biscuiți. Este o prăjitură constituită dintr-o cremă consistentă cu frișcă și iaurt cu adaos de mandarine, totul fiind acoperit cu o glazură de ciocolată. Se prepară foarte ușor și e atît de bună încât literalmente se topește în gură.

Ingrediente:

20 g Gelatină
200 g Mandarine
600 g Iaurt
1 lingură Suc de lămâie
100 g Zahăr
300 g Frișcă
5 ml Esență de vanilie
350 g Ciocolată neagră
350 g Ciocolată cu lapte
100 g Unt

 

Mod de preparare:

  • Puneți iaurtul într-un bol încăpător. Adăugați zahărul, esența de vanilie, sucul de lămâie, gelatina hidratată și amestecați bine cu un tel. După ce ați omogenizat adăugați frișca bătută și o încorporați cu telul, amestecând până obțineți o consistență cremoasă. Apoi adăugați și mandarinele. Transferați compoziția în tava (cu dimensiunile de 10 x 25 cm) tapetată cu folie alimentară;
  • Puneți ciocolata neagră, ciocolata cu lapte și untul în același bol. Dați la cuptorul cu microunde pentru 3 min. După ce scoateți, amestecați bine până obțineți o glazură. Turnați ½ din glazură peste prăjitura din tavă și nivelați bine. Dați la frigider pentru 1 h;
  • După ce ați scos din frigider, transferați prăjitura pe un suport, cu partea unde se află glazura în jos, ca bază. La dorință puteți decupa puțin din exteriorul alb, iar apoi acoperți toată prăjitura cu glazura care a rămas. Dați la frigider pentru 1 h.

 

Pofta buna!

 




Categorii